Fügedi Márta Népművészeti Egyesület eseményei

Fügedi Márta Népművészeti Egyesület eseményei

  • XIII. ORSZÁGOS GYERMEK és IFJÚSÁGI NÉPI KÉZMŰVES PÁLYÁZAT –
    ÉSZAK – MAGYARORSZÁGI RÉGIÓ, Miskolc, Fügedi Márta Népművészeti Egyesület – Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóház

Ebben az esztendőben a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület vállalta fel, hogy megszervezi és lebonyolítja a kétévente megrendezendő Országos Gyermek és Ifjúsági Népi Kézműves Pályázat Észak – Magyarországi régió és Felvidék eseményeit.
A pályázatra beérkezett nevezések száma: 34 nevezés
– egyéni alkotó: 24 pályázó
– benyújtott csoportos pályamunka: 10 nevező közösség
A pályázatra benyújtásra került összesen: 119 db tárgy
A felkért zsűri: F. Tóth Mária – a NESZ képviseletében
Kiss Gabriella – felkért szakértő, népi ékszer szakág
Viszóczky Ilona – etnográfus, Herman Ottó Múzeum
A pályázatra benyújtásra került tárgyak közül: 21 db elutasított
A regionális kiállításon Észak-Magyarországon a Fügedi Márta Népművészeti Egyesületnél, Miskolcon 2019. szeptember 20. – október 20. között bemutatásra kerülő anyag:
összesen: 98 db alkotás
Debrecenbe, az Országos Kiállításra tovább juttatott pályázati anyag összesen: 70 db alkotás
2019. 09. 20. -án, pénteken, megtörtént az ünnepélyes kiállítás megnyitó és a díjazások átadása.
A kiállítás megnyitotta: Papp Ferenc Miskolc Megyei Jogú Város Vezető Kulturális Tanácsosa és Kovács J. Attila a BOKIK Kézműipari Kamara alelnöke, a résztvevőket levélben Kiss Gabriella a NESZ alelnöke köszöntötte.
A jó hangulatú kiállítás megnyitó Csiszár István és zenész barátainak interaktív zenés műsorával kezdődött. Majd következetek a díjazások; a nagyszámú támogatásoknak és felajánlásoknak köszönhetően minden résztvevő kapott életkorához illő hasznos ajándékot és oklevelet.
(A jutalmakat és tárgyjutalmakat felajánlották: Fügedi Márta Népművészeti Egyesület, Miskolc Megyei Város Önkormányzata, BOKIK Kézműipari Tagozat, Báder Vera, Tóbarátok Egyesülete, Montázs Egyesület, Diósgyőri Party Service, Csillagvirág Népművészeti Egyesület, Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesülete, Matyó Népművészeti Egyesület, Sajómenti Népművészeti Egyesület.)
A kiállítás szeptember 20. és október 20. között látogatható a Diósgyőri Népi Kézműves Alkotóházban, csütörtöktől – vasárnapig 10 – 17ó.