• Május 29-én délután gyermeknapi programot szervezett a Sárbogárdi Kulturális Egyesület a Hősök terén. Szervezetünk kézművesei is jelen voltak a rendezvényen, hogy játszóházzal színesítsék az esemény programját. A vállalkozó kedvű ifjúság elmélyedhetett a csuhézás, az agyagozás és a hangszerkészítés rejtelmeiben. A jó időnek hála látogatókban nem volt hiány, így igazán tartalmas napot tudhatunk magunk mögött! Köszönjük a szervezőknek a meghívást!
  • Június 17-én egyesületünk néhány tagjával szakmai kirándulás keretében sikerült végre megtekintenünk a XVII. Élő Népművészeti Kiállítást a Hagyományok Házában, illetve a Népi Iparművészeti Múzeum épületében. Tartalmas délutánt töltöttünk együtt az elmúlt öt év tárgyalkotó népművészetének legnívósabb tárgyai között barangolva, s külön öröm volt rábukkanni szervezetünk tagjainak egy-egy szép munkájára. Méltó környezetben berendezett, gazdag tárlatról van szó, mindenkinek jó szívvel ajánljuk a figyelmébe!
  • Szervezetünk 2021. június 21-26 között rendezi meg a VI. Sárbogárdi Fafaragó Alkotótábort a Sárbogárd-Sárszentmiklósi Evangélikus Gyülekezet közösségi házánál. 
    A tábor kiemelt témája a népi fajátékok elkészítése lesz, de közös alkotásra is készülünk, melyet ezúttal is a város egyik közintézményének szeretnénk ajándékozni. A csütörtöki napra pedig – immár hagyományosan – szakmai kirándulást szervezünk a Dinnyési Hagyományőrző Központba, valamint a Gárdonyi Géza Emlékházba és a rönkvárba. A program szakmai vezetője Nemes Ferenc faragó népi iparművész lesz, segítői pedig Váraljai Péter asztalos-fafaragó és Viasz Zoltán népihangszer-készítő lesznek. A reggeli lelki táplálékról pedig Váraljainé Melis Orsolya evangélikus lelkész fog gondoskodni, aki a tábor ügyes-bajos dolgaiban is a segítségünkre lesz majd.
    A táborban étkezés, meleg ebéd biztosított, s igény esetén szállás is rendelkezésre áll majd a közösségi ház gyönyörűen felújított tetőterében.
    A VI. Sárbogárdi Fafaragó Alkotótábort 2021-ben a Csoóri Sándor Alap támogatja.