Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Fehérvári Kézművesek Egyesületének eseményei

Göncziné Heftner Anna gyöngyfűző és Dobrovitz Klára üvegműves kézműves társaink „Gyöngyök és fények” című közös kiállítása

Göncziné Heftner Anna népi ékszerkészítő és Dobrovitz Klára üvegműves alkotásaiból rendezett kiállítás Marcaliban, a Kulturális Korzó, Kortárs Galériájában (Múzeum köz 2.) április 30-ig látogatható.

Az alkotásokat Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesületének elnöke ajánlotta a megnyitón megjelentek figyelmébe.

Szeretettel gratulálunk az alkotóknak!

Asszonyműhely márciusban

Bodáné Fenyves Zsuzsa ötlete alapján tulipános terítőt készítettünk. Zsuzsa szép anyagokkal lepett meg minket, piros és rózsaszín árnyalataiban pompáztak a hatalmas tulipánok az üdezöld levelek között. Gyorsan elkészültünk, bőven maradt idő apró tyúkok varrására, amivel ágakat díszítünk Húsvétkor.

Üvegékszer készítő műhely márciusban

Április 2. az AUTIZMUS VILÁGNAPJA alkalmából alkotó csapatunk kék színű ékszerek olvasztásával készült erre a napra.

Dobrovitz Klára üvegműves, üvegékszer készítő, a “Ragyogj kékben!” szlogent kapcsolta ehhez az alkalomhoz, amikor a kék csodálatos árnyalaitával dolgoztunk és olvasztás után az eredmény még szebb lett.

Európai Művészet és Kézművesség Napjai “Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéje”

Az országos rendezvényhez kapcsolódva a Fehérvári Kézművesek Egyesülete 2019. április 6-án 10-16 óra között szeretettel várta az érdeklődőket a Kézművesek házában, Székesfehérvár, Rác utca 27.

Ezen a napon kézműveseink apró, hasznos tárgyak elkészítésének ötleteivel, mintadarabokkal, előre elkészített alapanyagokkal várták az alkotóházba betérő látogatókat. Témaként minden kézművesünknél a HÁZ szerepelt.

Igazán izgalmas volt látni, hogy oldotta meg az elképzelést a fafaragó, az üvegműves és a textiles. Készültek ház alakú kulcstartók, ajtódíszek, táskák textilből, ház alakú ékszerek, ablakdíszek üvegolvasztással és ház alakú tárgyak, kulcstartók.

Az érdeklődők szívesen alkottak, többféle mesterséget is kipróbáltak . Szép alkotások készültek, munka közben a mesterek szívesen válaszoltak kérdésekre, beszélgettek kézművességről.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza Facebok oldalunkon.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET