• Mesterek és tanítványok kiállítás Gárdonyban

A Gárdonyi Géza Könyvtár és Kulturális Központ meghívására február 2-án megnyitottuk a Hagyomány – Érték – Örökítés II. program keretében a Mesterek és tanítványok kiállítást Gárdonyban, a Nemzedékek Házában.

Sokak érdeklődését felkeltette a kiállítás, kíváncsian nézték a szebbnél szebb alkotásokat, mindegyiknél elidőztek kevés időd, alaposan megfigyelve a részleteket is. Beszélgetésre is adódott alkalom, érdeklődtek egyes technikáról, lehetőségekről.

Szeretettel várunk Mindenkit műhelyeinkben, a Fehérvári Kézművesek házában, Székesfehérváron a Rác utca 27-ben. Programjainkról honlapunkon és FB oldalon tájékoztatjuk Önöket.

A megnyitón közreműködött a Kákics zenekar.

  • Medve Nap

Ismét nagy sikere volt a február 3-án megrendezett Medve Napnak. Sokan érkeztek a Fehérvári Kézművesek rendezvényére, 9 kézművesünk szeretettel várta az érdeklődőket. Több mackó minta, sokféle technika közül lehetett választani.

  • Tűzzel-vassal Fesztivál,

a késes és fegyverkovács mesterek országos találkozója

a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében

2O24. június 22. szombat, 9–18 óra

Székesfehérváron a Rác utcában.

 

Változatos programokkal várjuk Önöket!

Az udvarokban: kézműves foglalkozások és bemutatók.

A Rác utcában: találkozó a késes és kovácsmesterekkel.

Rác utcai szerb ortodox templom kertjében: népzene és néptánc, kézműves vásár, népi játszótér.

 

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.