• Asszonyműhely és Fafaragó Alkotó Napok

2023. július 14-vel kezdődő hétvége, három napján vártuk az érdeklődőket. Az Asszonyműhely programjában Nagymama virágoskertje motívummal díszített táska, terítő és kicsi batyu varrása szerepelt. Szebbnél-szebb darabok készültek, lehet bennük gyönyörködni, érdekesek az anyagválasztások is, ki hogyan képzelte el a megvalósítást. A Fafaragó műhelyben szaru alapanyagból dolgoztak a résztvevők; készült medál áttört- és dombor faragott mintával, nyaklánc medálok fából, valamint apróságok is. A tábort Székesfehérvár Megyei Jogú Önkormányzata támogatta.

  • Üvegékszer készítő Alkotó Napok

2023. július 28-i hétvége három napján vártuk az érdeklődőket. Az első napon az üvegmozaik készítés technikájával ismerkedtek az Alkotó Napok résztvevői. Az igen aprólékos munka megérte a sok türelmet, az olvasztás után csodák születettek. A következő két napon a varázslatos dichroic és spektrum üveggel dolgoztak az alkotók. Árnyalatok, színek kavalkádja, vidám nyári hangulat, elegáns ékszerek… A tábort Székesfehérvár Megyei Jogú Önkormányzata támogatta.

  • Nemezelő Alkotó Napok

2023. augusztus 3-tól három napon át aktív munka folyt, szép alkotások születtek. Nagy sikere volt az ausztrál merinó gyapjúból, selyemből készült sálaknak, amit mindenki a saját elképzelése szerint mintázhatott. Majd a kézitáska készítés következett, kiegészítve selyemszálakkal, lennel, kenderrel festményszerűen, díszítve gyöngyökkel, hímzéssel. Az alkotó napokat nemez papucs készítése zárta, amit mindenki kedve szerint varázsolt egyedivé gyapjúval, előnemezzel, a végén hímzéssel. Sokáig lehet az elkészült munkákban gyönyörködni, készítésük öröme tükröződik bennük. A tábort Székesfehérvár Megyei Jogú Önkormányzata támogatta.

  • Csipkeverő Alkotó Napok

2023. augusztus első hétvégéjén gyűltek össze a csipkeverés iránt érdeklődők. Hálók és mintázott szalagok, Milánói csipke mintakendő készült. Orsók finom egymáshoz koppanásának halk zenéje kísérte a szorgalmas munkát, nagy öröm, amikor a rajzolt mintán az első valódi csipke csodák előtűnnek. A tábort Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata támogatta.

  • Gyöngyfűző Alkotó Napok

2023. augusztus 4-től három napon át folyt az apró gyöngyök tűre szedése, a minta kialakítása. Az Alkotó Napokon népi és modern ékszer készítésére is lehetőség volt. Az alkotó nap programjában tászli, kaboson befoglalás, karkötő, fülbevaló, gyűrű készítése szerepelt. Mintadarabok alapján lehetett választani, tetszőleges színű gyöngyökkel megvalósítva az elképzelést, a fűzési rajz alapján. A tábort Székesfehérvár Megyei Jogú Önkormányzata támogatta.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalán.