• Szeretettel várjuk „Online műhelyünkben”!

Október közepén  a honlapunkon és a Fb oldalunkon “Online-műhely” címmel sorozatot indítottunk, az ötletek közzétételét decemberben is folytattuk. Kézműves tevékenységeket, egy-egy tárgy elkészítését mutattuk be képekkel, fotósorozattal, melyeket tagjaink készítenek otthon.

Elsősorban  a szakköreinkben tevékenykedőket nem szeretnénk magukra hagyni,  elméleti segítséget, gyakorlati ötleteket adunk nekik, már ahol ez kivitelezhető. Sajnos sok népművészeti tevékenységhez nincs meg az otthoni háztartásban a szükséges eszköz, anyag, stb, ilyen esetben nem lehet pl. eszköz nélkül online vásznat szőni.

  • „Téli online műhelyek”

November elején indítottuk „Téli online műhelyünket”, melyben  decemberben is tettünk közzé karácsonyhoz kapcsolódó ötleteket. A jeles napokhoz, a  Mikulás naphoz, a Karácsonyhoz kapcslódóan hetente többször is adtunk ajándék készítési javaslatokat. Megtalálhatók itt gyerekeknek szóló, vagy gyerekekkel készíthető ötletek is, de természetesen bárki készítheti saját örömére, kedvtelésére is.

  • „XVIII. Betlehemi szép csillag” pályázat és kiállítás –  „Mesélő textilek” kiállítás

Idén az online térben, szerényebb körülmények között, de megnyílhatott a Fehérvári Kézművesek Egyesületének XVIII. alkalommal meghirdetett „Betlehemi szép csillag” kiállítása a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A kézműves pályázatra 29 alkotó küldött be 38 alkotást a betlehemi jelenethez kapcsolódóan, amelyek között volt több részből álló munka is. A kiállítást Spányi Antal megyés püspök és Szenczi Jánosné a Fehérvári Kézművesek elnöke nyitotta meg.

A kiállítás online látogatható a Fehérvári Kézművesek honlapján,

a Székesfehérvári Egyházmegye és a Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház oldalán is.

https://www.youtube.com/watch?v=G4iTEcCxwnY&feature=youtu.be

  • Rómában Gelencsér Julianna népijáték készítő, csuhéműves népi iparművész betlehemje

Ebben az évben 45. alkalommal kerül megrendezésre Rómában, a Vatikánban a „100 betlehemi jászol” kiállítás, melyre a magyarországi AMKA ( A Magyar Kézművességért Alapítvány ) kiállításon szereplő munkákból is továbbítottak alkotásokat. A római kiállításon olasz tartományokból és a világ minden tájáról, számos országból érkező munkák láthatók, melyeket egy a rendezők által felkért zsűri választ ki.

Nagy örömünkre 2020-ban Rómában, Gelencsér Julianna népijáték készítő, csuhéműves népi iparművész , A betlehemi csillag fénye beragyog az ablakon című szép betlehemjét is megcsodálhatják a látogatók.

Kézművestársunk munkája a 2019. évi AMKA pályázaton díjazásban részesült.

Szívből gratulálunk a Fehérvári Kézműves Egyesületben kézművestársunk sikerének, reméljük, még sok szép munkájával találkozhatunk kiállításokon.

  • „Luca, Luca kitty…kotty”

December 13-án “Luca, Luca kitty…kotty” címmel a járványügyi szabályokat megtartva online kézműves napot tartott az egyesület. Műsorunk Székesfehérvár youtube csatornáján 10 és 17 óra között élőben látható volt, valamint az elkészült felvétel többször is megtekinthető. Az adás folyamán gyerekeknek és felnőtteknek is szóló előadások, mesék, karácsonyi népi énekek hangzottak el, valamint egyesületi tagjaink kézműves bemutatót tartottak.

A alábbi linken megtekinthető:

https://www.youtube.com/results?search_query=visit+sz%C3%A9kesfeh%C3%A9rv%C3%A1r

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza    FB oldalunkon.