EACD-Logo-RVB     HH-LOGO

 

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák XI. Országos Hétvégéje

2024. április 5 – 7. 

A rendezvény idei mottója: „Kicsi ujjak, szakértő kezek”

 

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva 2024-ban tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéjét. Az alkotóházak, kézművesműhelyek és műhelygalériák április 5-7. között országszerte színes kézművesprogramokkal várják a látogatókat.

 

A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a kézművességnek az emberiség kultúrájában betöltött szerepére. Ebben az évben külön hangsúlyt kap Európában és itthon is a gyermekek és az ifjúság részére történő tudásátadás a különböző örökség helyszíneken, alkotóházainkban, műhelygalériáinkban, nyitott műhelyeinkben.

Ennek érdekében az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva 2024-ben is megrendezésre kerül immár a XI. Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hétvégéje.

Szeretnénk a rendezvénnyel ráirányítani a figyelmet a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek helyszíneire/műhelyeire, olyan egyedi programokkal, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség és a népművészet hagyományai, értékei, a népművészek tudásalapú tárgymegújító törekvései, alkotásai jelennek meg, külön hangsúlyt adva az ott végzett oktatatói munkának.

Az országos rendezvény ez évben április 5-7. között kerül megvalósításra. A rendezvény programjain országszerte megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel, az alkotás örömével, olyan használati tárgyakat készíthetnek, melyek az adott tevékenységekre, helyszínekre emlékeztetik majd őket a visszatérés reményében.

 

A rendezvényhez csatlakozni lehet március 24-ig, a honlapon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az ahazegyesulet@gmail.com, neszfolk@nesz.hu email címekre várjuk. Mindkettő email címre! Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-20-5568086, +36-30-9464094 telefonszámokon. Az egyes helyszínek részletes programjai felkerülnek az NKAOE és a NESZ honlapjára, ezen keresztül az európai honlapra, ahonnan a látogatók pontos információkhoz juthatnak.

Jelentkezési lap 

 

xr:d:DAFZzRNwzW4:148,j:965320147590122298,t:24040515