EACD-Logo-RVB     HH-LOGO

 

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák X. Országos Hete

2023. március 27 – április 2.

A rendezvény idei mottója: „Kézművesség a mindennapjainkban”

 

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva 2023-ban tizedik alkalommal rendezik meg a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hetét. Az alkotóházak, kézművesműhelyek és műhelygalériák március 27. és április 2. között országszerte színes kézművesprogramokkal várják a látogatókat.

 

Célunk felhívni a figyelmet a kézművesség mindennapjainkban betöltött szerepére. Megmutatni, hogy a művészet és a kézművesség el tudja varázsolni mindennapjainkat. Kreativitásra és alkotómunkára ösztönöz, a természetes anyagok felhasználásával fenntartható környezetet teremt.

Ennek érdekében az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz (JEMA) csatlakozva 2023-ban is megrendezésre kerül immár a X. jubileumi Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák Országos Hete.

 

Szeretnénk a rendezvénnyel ráirányítani a figyelmet a népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek, népi kézművességgel foglalkozó egyesületek és szervezetek, a népi kézművességgel foglalkozó közösségek helyszíneire/műhelyeire, olyan egyedi programokkal, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség és a népművészet hagyományai, értékei, a népművészek tudásalapú tárgymegújító törekvései, alkotásai jelennek meg.

 

Az országos rendezvény ez évben március 27-től április 2-ig kerül megvalósításra. A rendezvény programjain országszerte a gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel, az alkotás örömével, olyan használati tárgyakat készíthetnek, melyek az adott tevékenységekre, helyszínekre emlékeztetik majd őket a visszatérés reményében.

 

A rendezvényhez csatlakozni lehet március 20-ig, a honlapon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az ahazak2011@gmail.com, neszfolk@nesz.hu email címekre várjuk. Mindkettő email címre! Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-20-5568086, +36-30-9464094 telefonszámokon. Az egyes helyszínek részletes programjai felkerülnek az NKAOE és a NESZ honlapjára, ezen keresztül az európai honlapra, ahonnan a látogatók pontos információkhoz juthatnak.

 

Jelentkezési lap 

Részletes program