Alkotóházak hétvégéje

Európai Művészet és Kézművesség Napjai                                     

English version

EACD-Logo-RVB     HH-LOGO

 

Felhívás csatlakozásra

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák

VII. Országos Hétvégéje

2020. szeptember 25-27.

 

Meghirdetők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete

                      Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)

                      Hagyományok Háza

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjainak üzenete 2020-ban:

„Az anyagok sokfélesége a munkánk során”

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2020-ban is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VII. Országos Hétvégéje.

A népi kézműves alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és nyitott műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassák, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói azon helyszínek, ahol a tradicionális kézművességet továbbörökítő mesterek, alkotó közösségek dolgoznak, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Az országos rendezvényre ez évben április 5-13. között kerül sor. Ebben az időszakban  országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez csatlakozni lehet április 1-ig, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu, honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az ahazak2011@gmail.com email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.

Adatlap rendezvényről 2020.

Programok

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET