Alkotóházak hétvégéje

Európai Művészet és Kézművesség Napjai                                     

English version

EACD-Logo-RVB     HH-LOGO

 

Felhívás csatlakozásra

Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák

VI. Országos Hétvégéje

2019. április 5-7.

 

Meghirdetők: Népi Kézműves Alkotóházak Országos Egyesülete

                      Népművészeti Egyesületek Szövetsége (NESZ)

                      Hagyományok Háza

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjai üzenete 2019-ben:

„Népi kézművesség, mint a helyi értékek kézjegye”

Az Európai Művészet és Kézművesség Napjaihoz csatlakozva 2019-ben is megrendezésre kerül a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák VI. Országos Hétvégéje.

Az alkotóházak, műhelygalériák, nyitott műhelyek feladata, hogy e hétvége folyamán olyan egyedi programokkal jelentkezzenek, amelyekben a helyi, területi népi kézművesség hagyományai és értékei jelennek meg.

Az egyes helyszínek részletes programja ismét felkerül az Európai Művészet és Kézművesség Napjai, a NESZ és az alkotóházi egyesület honlapjára, ahonnan a látogatók információkhoz juthatnak.

Mindezzel szeretnénk ráirányítani a figyelmet az alkotóházak és nyitott műhelyek létére, tevékenységére, hogy megmutathassák, milyen fontos hagyományos kulturális értékek hordozói a tradicionális kézművesség továbbörökítő helyei, az ott dolgozó mesterek, alkotó közösségek, akik a megörökölt tudás képviselői és megújítói egyben.

Az országos rendezvényre ez évben április 5-6-7-án kerül sor. Ezen a három napon országszerte kinyitnak az alkotóházak, műhelygalériák és műhelyek, ahol gyerekek, felnőttek egyaránt megismerkedhetnek a népi kézművesség különböző területeivel.

A rendezvényhez csatlakozni lehet március 25-ig, a www.ahazak.hu, a www.nesz.hu, honlapokon közzétett adatlap kitöltésével. Az adatlapot az ahazak2011@gmail.com email címre várjuk. Bővebb felvilágosítás kérhető a +36-92-312744, vagy a +36-20-5568086 telefonszámokon.

Adatlap a rendezvényről – 2019

Programok