• Adventi műhely foglalkozások

Egyesületünk „Adventi műhely” foglalkozásait komoly érdeklődéssel követték azok, akik saját maguk által készült ajándékkal szerették volna megörvendeztetni szeretteiket!

A foglalkozások a Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár segítségével zajlottak az Adventi időszak péntekjein.

Az első műhelyünket Székely Csilla vezette, ahol nagyon szép díszeket festettek a résztvevők, valamint a mintavilág felépítése, az allegorikus jelentések is értelmet nyertek.

A második műhelyünk mottója: a „Varázsoljunk karácsonyi illatot otthonunkba!”
A foglalkozás alkalmával 3 db párnácskát készítettünk az érdeklődőkkel, amit tetszés szerint lehet használni karácsonyfadíszként, ablak- vagy koszorú dekorációként. A foglalkozást Dániel Réka szövő Népi iparművész, játszóház vezető vezette.

A harmadik műhely a házi tészta készítéséről szólt, amely már nagyobb létszámmal és izgalommal indult. Az izgalom abból adódott, hogy Fehér Ilona műhelyvezetőnek elment a hangja, mely helyzetet profi módon oldott meg, sok képpel és még több gyakorlati bemutatóval. A jelenlévők jól megdolgoztak a sikerért. Volt köztük olyan is, aki most gyúrt tésztát először. Ilike nagy szeretettel magyarázva, segítve vezette a kezüket, az eredmények a képeken láthatóak. Tucatjával készültek a levesbetétek!

A negyedik adventi műhely az ünnepi gyertyadíszítés volt. A foglalkozást Andrejszki Katalin, a Népművészeti Ifjú mestere vezette.