• Mester és Tanítványa

A Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesületben történtek közül kiemelkedő jelentőségű eseményként értékeljük, hogy a NESZ által meghirdetett „Mester és Tanítványa” című pályázaton három elismert népművészünk vett részt:

  • Nagy Mária textilművész, Népművészet Mestere,
  • Schneider Péterné bútorfestő, Népművészet Mestere,
  • Kovács László fazekasmester, Népművészet Mestere

Az 50 órás tanfolyamot sikeresen végezték el az érdeklődő, tehetséges fiatalok: Ferencz Mónika és Bajka Márta Erdélyből érkeztek, hogy a növényi festéssel és nemezkészítéssel ismerkedjenek Kecskeméten.

A Hartai bútorfestés módszerét, szerkesztését sajátították el mesterüktől Kozóné Frits Emőke Dóra és Zsinkáné Schettrer Csilla Ágnes helybéli érdeklődők.

Sántha Márton egyetemi hallgató a karcolt és írókás technikával készített edények mesterfogásait tanulmányozta Kalocsán.

  • Nyári kézműves táborok

Hála Istennek, a tervezett nyári kézműves táborainkat a koronavírus ellenére szokott módon meg tudtuk tartani az egyesület alkotóházában, Nagykőrösön. A komplex táborban az idősebb, nagy tudású népművésztől leshetik el egy-egy mesterség csínját-bínját. A képen Berei Andrea gyapjúszövést tanít gyermekeknek. Táboraink megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatása tette lehetővé, melyért ezúton is köszönetünket fejezzük ki!