Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület eseményei

  • „Pendely és Párta” címmel december 15-én, Kecskeméten, a Szórakaténusz Játékmúzeumban került megrendezésre a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesület textiles konferenciájára.
    Ezen ünnepi alkalmon köszöntöttük Kovács Miklós kékfestőt, a Népművészet Mesterét születésének 90-dik, Nagy Mari és Vidák István textilművészeket, a Népművészet Mestereit és Bedő Istvánné vertcsipke készítő művészt születésük 70-dik évfordulóján.
    A rendkívüli eseményt a 25 éves jubileumát ünneplő NKA támogatásával tudtuk színvonalasan megrendezni, méltón megünnepelni, melyért ezúton is kifejezzük köszönetünket!
    A sokszínű programból kiemeljük az ünnepeltek életművét bemutató előadásokat. Nagy érdeklődés kísérte Harangozó Imre néprajzkutató szerelmi jelképekről és a tulipános ládáról tartott vetített előadását. Advent harmadik hetében, az ünnep közeledtével különféle kézműves tevékenységekre is sor került a jurta alakú épületben. A résztvevők örömére régiónk gazdag népmese gyűjtéséből Vörös Vilmosné adott elő. A két vízköz népdalait és viseletét a Kurázsi Táncegyüttes tagjai mutatták be, melyet közös dal- és tánctanulás követett, melyhez a Hegedűs Együttes szolgáltatta a muzsikát.
  • Január 26-tól, gyöngyfűzéssel indul, majd február 2-án bútorfestéssel folytatódik a DTKNE által meghirdetett kézműves tanfolyamok sora, amelyeket ezúton is ajánlunk az érdeklődők szíves figyelmébe. Továbbiakért kérem tekintsék meg web oldalunkat.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET