• Körösvölgyi Sokadalom

Négy fős csapattal képviseltette magát egyesületünk Gyulán a Körösvölgyi sokadalom programjain. A pásztorművészetet bemutató alkotónk mellett szarufaragó, és két fafaragó kínálta portékáját.

  • Folkhétvége Hajdúszoboszlón

Egyesületi tagjaink ismét szép számmal kaptak meghívást a Hajdúszoboszlón sokadik alkalommal megszervezett Folkhétvége programjaira. A népzenei, néptánc programokkal és népi kézműves kirakodással, bemutatókkal a célja a Kárpát medence gazdag népművészeti hagyományainak a bemutatása volt. A nagy látogatottságú programokon a népi kézműves portékát elsősorban a fürdővárosba érkező külföldi vendégek vásárolták.

  • Júl 28 finisszázs

A Debreceni Új Városháza Galériájában több mint egy hónapig láthatták a városlakók a Jubileumi Kiállításunkat. A hétvégeken az egyesület tagjai kiállításőrzést és tárlatvezetői feladatot is vállaltak, hiszen a Városházán működő anyakönyvi hivatalban szombatonként igen nagy a forgalom. A násznép tagjai közül sokan érdeklődtek a népművészeti alkotások iránt, és tagjaink örömmel mutatták be a kiállítást.

Eddigi kiállításaink közül elsőként itt tartottunk finisszázst, a kiállítás záró szakmai-értékelő programját. A péntek délután 3 órára hirdetett programra a kiállító alkotók közül sokan érkeztek, de hívásunkra a népművészet iránt „befogadóként” érdeklődők is megjelentek. A Debreceni Értéktár Bizottság elnöke értékelte a kiállítást, majd elismerően beszélt az alkotókról, kiemelve, hogy helyük van a Debreceni Értéktárban. A finisszázson az egyesületünk elnöke köszönte meg az alkotóknak a magas színvonalú munkát, majd Dobosné Hajdú Anikó, moderátorként beszélgetést kezdeményezett az alkotók, az érdeklődők és a város képviseletében megjelentek között.

  • „Az Év Cívis Háza”

Először hirdetett pályázatot Debrecen „Az Év Cívis Háza” címe elnyerésére. A cél az, hogy a város történelmi arculatát és a cívis identitás erősítését szolgáló karaktert hordozó épületeket díjazzák. Egyesületünk székházával, alkotóházával, a Népi Mesterségek Házával pályázott.