• Szomszédolás Vecsési Folklórfesztivál és Kiállítás

Október 15 és 16 között a vecsési Bálint Ágnes Kulturális Központ adott helyet a Balla Péter Népdalkör szervezésében lezajlott, immár negyedik alkalommal megrendezett Folklór Fesztiválnak és Kiállításnak. Egyesületünk egy impozáns, nagy teret betöltő kiállítási és vásározási lehetőséget kapott a rendezvényen, mely meghívásnak örömmel tettünk eleget.

A Dabas és Térsége Egyesület színeiben ezúttal öt tagunk mutatkozhatott be a fesztivál közönségének: Dukát Judit gyöngyfűző és csipkés, Mundrusz Anett viseletkészítő, Hajdu Kata keramikus, Sajtos Szilvia nemezkészítő és Dobos Krisztina bőrműves.

Mind az öt tagunk saját szakmájukban hosszú évek óta alkotó, többszörösen díjnyertes, szakterületükön elismert alkotók, akik méltán képviselték egyesületünket a fesztiválon.

A rendezvény kiállításunk megnyitójával vette kezdetét, mely színes programokkal, hangszeres bemutatókkal, népdal és néptánc előadásokkal, koncertekkel és görög táncházzal folytatódott. 

Kiállításunkat sokan megnézték, nagyon jó visszajelzéseket kaptunk a fesztivál elsősorban népdalos, néptáncos, népzenész közönségétől, úgy éreztük, a tárgyi kultúra, népi iparművészet és a népi előadóművészet jól elfér egymás mellett, szépen kiegészítik egymást.