• Országos Gyermek és Ifjúsági Pályázat eredményhirdetése az Észak- Magyarországi Régióban

Nyolc  fiatal – faragók, gyékényfonók, hímző – eredményesen szerepelt a regionális pályázaton. Oktatóik – Veres László, Balogh Gyuláné és Kovács Ferencné – a fiatalokkal végzett munkájuk elismeréseként  fogadta a zsűri döntését. Megtiszteltetés volt számunkra a konferencián való részvétel, ahol bemutathattuk egyesületünk fiatalokkal való foglalkozásainak formáit és eszközeit.

  • Újra indultak a tudásátadó-érzékenyítő programok a bodonyi Népművészeti Házban

Az elmúlt évben három napos workshop foglalkozás keretében  a helyi értékek bemutatásával felkeltettük a bodonyiak,  – elsősorban beköltözöttek – érdeklődését a szövés, hímzés és faragás iránt. Programunka szakköri formában folytatjuk, témánk a palóc szőttes és a pásztorok használati eszközeinek készítése. Jó látni ahogyan apa és fia, mester és tanítványa egy általunk szervezett közösségben alkot. 

  • Rendhagyó május elseje

a Művelődési Ház szervezésében, ahol fontos helyet kapott a kézműves foglalkozás is. Mestereink egész nap várták a fiatalokat, akik gyékényt szőhettek, tavaszi kopogtatót és anyák napi köszöntőlapokat, virágokat készíthettek. A bátrabbak agyagfigurákat készítettek.

  • Kiállítás és konferencia

A Csillagvirág Népművészeti Egyesület sikeresen  befejezte 53 aszakkör mentorálását, az NMI Heves Vármegyei Igazgatóságával kiállítással egybekötött zárókonferencián értékeljük a közös munkát. Mentoraink kiváló munkát végeztek és ajánlásokat fogalmaztak meg az NMI felé a hatékonyabb szervező munka elérése érdekében.