Egy új év indítása mindig új várakozással jár. Értékelni  egy korábbi időszakot, 2024 évre új módszereket találni  egyesületi tagságunk és támogatóink megnyerésére, mozgósítására. „Érlelődnek” a 2024 év programjai.

  • Szakköreink az elmúlt év folytatásaként  már indították  programjukat, öröm számukra a találkozás, hiszen igazi közösségekké formálódtak. A recski faragó szakkör palóc faragott ivócsanakot készít. Öröm számunkra, hogy minden időszakban sikerül egy-két  fiatalt megnyerniük. A recski hímzőszakkör tagjai szépen haladnak a munkával, a hímzéstechnikák megismerése után az új alkotások tervezésének íratlan szabályait vitatják.
  • Új kis közösség találta meg helyét az alkotóházunkban, hetente fogadjuk a rendezvényeink programját színesítő Csillagvirág kórust, akik egyre ismertebbek lesznek térségünkben és a megyénkben.
  • Egyesületünk végzi Heves megyében az aszakkörök jelenléti mentorálásának szervezését. Jelentős gyakorlattal rendelkező mentorok segítik a szakköri munkát, átadják a szakágban szerzett tapasztalataikat, szakmai és technikai segítséget biztosítanak, a megyére kiterjedő szakköri hálózat új információkat biztosít egyesületünk számára. Fontos lenne, hogy a jövőben az  Egyesületeink is élhessenek az aszakkör biztosította képzési lehetőségekkel.