• 26 gyermek részvételével kézműves gyermektábort szerveztünk a Radics Udvarban, ahol szövéssel- fonással, agyagozással, korongozással, nemezeléssel, batikolással és szálasanyag feldolgozással ismerkedtek meg a táborozók. A mátrai barangoláson a recski hímző és faragó szakkör tagjai fogadták és tanították a gyermekeket. Néptánc és népzenei program színesítette a tábori eseményeket. Mindenki számára nagy élmény volt, amikor a záróprogramunkon a táborozók együtt alkottak a szülőkkel.
  • Urbánfy Éva iparművész vezetésével második alkalommal fogadtuk a palóc szövést tanulni szándékozókat. A részt vevők nagy szorgalommal alkottak. A mátraderecskei forrásanyagok mellett megismerkedtek a Recski Tájház és a bodonyi népművészeti ház gyűjteményével, az újratervezett tárgyakkal. A palóc szövés mellett a szakmai program fontos része volt a láncfelvetés is.
  • Augusztus 8-án ülésezett az Elnökség, ahol az Egyesület programjának I. féléves értékelése mellett kiemelt figyelmet fordított a II. féléves feladatokra, a 2024 évi programok előkészítésére. Döntés született a bodonyi népművészeti ház hosszútávú bérleményében és felújítási pályázatának előkészítésében, valamint a „fehér foltnak” nevezett mátrai kis településen a kézműves programok folytatásában. Meghívott Mesterek jelenlétében pontosította a Mesterségek Ünnepének előkészületi feladatait.