Egyesületünk részéről egy pár embert már bemutattam nektek és kedves olvasóinknak.

Most ismét egy számomra nagyon kedves és hozzám közelálló személyt szeretnék bemutatni, aki nem mindennapi bútorfestő. Ő, László Ottília egyesületünk kiemelkedő tagja.

Elnyert egy nagyon szép pályázati lehetőséget és megkértem, hogy a részvétel után ő maga írjon nekem pár sort arról, hol volt, hogyan érezte magát és mik az élményei. Ezt szeretném veletek is megosztani.

Az ő írásából idézek:

„A Chisinau-i (Moldova fővárosa) kiállítás egy különleges alkalom volt, hogy egy parányi részt be tudjunk mutatni a magyar művészetünkből, pontosabban a bútorfestésből (nagy hagyománya van a Székelyföldön, szülőföldemen, a használati tárgyak festéssel való díszítésének). A megnyitó és a bemutatkozás után, igen jóleső érzés volt elbeszélgetni az érdeklődő fiatal alkotókkal, akik inkább más területen alkotnak, de nagy érdeklődéssel figyelték a festés tulajdonképpeni bemutatását is.

Számos érdeklődő tette tiszteletét, ami jóleső érzéssel töltött el.

Felemelő érzés volt a vendégszeretetük és a hozzáállásuk a sikeres kiállítások (Bálti és Chisinau) lebonyolításához.

Ez nagyban köszönhető Dr. Sájter Laura lelkes csapatának és a Magyar Nagykövetség alkalmazottainak. Nagy öröm volt számomra hogy megnyertem ezt a pályázatot, és ahová elkisért Kovács J. Attila cipészmester, a Bükkaljai Kézműves Egyesületünk elnöke, ahol ő is bemutathatta díjnyertes munkáit és mesterségét.

30 év után akartam letenni az ecsetet, és Réti Zoltán asztalos fafaragó bíztatására újabb lendülettel és az Ő segítségével folytatom ezt a nemes tevékenységet.

Feltöltődve érkeztem haza!”

Ottília azon mesterek közé tartozik, akiket még ma keresni lehet, és azt tudom, hogy Őt érdemes.

Én azt gondolom, mesterség a kézben egy szabad világ, egy jövő, egy lehetőség, mely manapság drága kincs.

Itt is gratulálok Ottíliának, és azt kívánom, hogy ügyes kezével és gazdag fantáziájával jusson el azon emberekhez, akikkel találkoznia kell.

László Ottíliáról a Neszenciában, a már korábban megírt cikkeimből a kedves olvasó többet is megtudhat. Ajánlom figyelmükbe.

Ducsai Ágnes Georgina