• Harmadik évéhez ért a Bihari Népművészeti Egyesület szervezésében EFOP-1.12.1-17-2017-00022 azonosító számon nyilvántartott “Hálózatépítés az élő néphagyományért- közösségfejlesztés és tudásbővítés megvalósítása” címmel megvalósított program. amely 2020.02.20.-02.24. között volt. A textilhímzés, szövés megjelenítése az öltözködésben – 4 napos workshop volt. Szoknya tervezésével, modellezésével, szabásával, díszítményként a komádi motívumok ráhelyezésével foglalkozunk, Dr. Hottó Éva könnyűipari mérnök, egyetemi adjunktus és Molnár-Madarász Melinda ruhatervező vezetésével. A foglalkozásokat nagy érdeklődés övezte.
  • március 7-én, családi foglalkozás keretében az Alkotóházban március 15-re nemzeti színű kitűzőt készítettünk.
  • 03.07-én. az Alkotóházban folyó foglalkozásokról, az M5 Híradó is beszámolt. 1.40 perctől. Folytatódott kosárfonó szakkörünk, a kisteremben pedig már a közelgő nemzeti ünnepre hangolódhattak kicsik és nagyok. M 5 Híradó
  • Egyesületünk 2019. májusi közgyűlésén határozott arról, hogy csatlakozni kíván a Városok, Falvak Szövetsége tagságához. Az elmúlt években a Szövetség számos kulturális rendezvényén vehettünk részt, az ország több pontján. A mögöttünk álló hétvégén, Hajdúböszörményben megtartott közgyűlésén a Szövetség határozott a tagfelvételről, így – Hajdúsámson, Kiscsősz, Nyárád és Szarvas települések mellett, civil szervezeti tagként – felvételt nyertünk, ezáltal egy tágabb kulturális régió meghatározó szereplőivé váltunk. Ugyanezen a közgyűlésen jelentette be felvételi kérelmét Nádudvar és Hajdúszoboszló önkormányzata is, akikkel egy szervezetbe kerülve a későbbiekben tovább bővíthetjük szakmai kapcsolatainkat!
  • 03.16-án, bízva abban, hogy hamarosan a megszokott rendben folytathatjuk tevékenységünket, közzétettük, kihirdettük az országos veszélyhelyzettel összefüggő tájékoztatásunkat.
  • Az országosan kihirdetett veszélyhelyzet miatt – a Hagyományok Háza Népi Iparművészeti Osztályával egyeztetve – a 2020 áprilisára, Berettyóújfaluba meghirdetett zsűrizést elhalasztjuk. A korlátozó rendelkezések feloldása után új időpontot tűzünk ki. A zsűrizésre már eddig jelentkezők esetében a befizetett zsűridíjak érvényesek lesznek a későbbi berettyóújfalui, illetve 2020. december 31-ig az ország bármely más helyszínén megrendezendő zsűrizések alkalmával is. Mindezek alapján kérjük, hogy kísérjék figyelemmel a Hagyományok Háza folyamatosan frissülő zsűrinaptárát a következő link alatt!  https://hagyomanyokhaza.hu/hu/node/4145