• január 6-án, és 13-án, elkészültek a szövő szakkörösök első munkái. A mintakendőkön megtanult díszítmények birtokában, készültek a nagyobb darabok és a kis tarsolyok, táskák is. A legegyszerűbb rongyszőnyegek mellett, a csíkritmusok után, betekintést nyertek szakköri tagok az erdélyi festékes szőttesek szövésmódjába és motívumkincsébe.
  • január 20-án, elkezdődött Komádiban, a Csoóri-program támogatásával megvalósuló 60 órás Kézi hímző tanfolyamunk. Dr. Illés Károlyné hímző népi iparművész, a népművészet mestere vezeti a képzést.
  1. 2020. január 27-én, a második foglalkozás konzultációval kezdődött, majd a régi kalocsai hímzés történetével, motívumaival, színek alkalmazásával ismerkedtek meg a résztvevők. Mindenki választott neki tetsző motívumot, amelyet kihímezhet terítőjén, szalvétáján.
  2. 2020. február 10-én, folytatódott a színes kalocsai hímzés. Az eddig tanultakból elkészültek az első munkák.
  • A Magyar Kultúra napja előestéjén nyílt meg Magyar Zita fazekas népi iparművész, a népművészeti ifjú mestere, Az agyag és én című kiállítása Berettyóújfaluban, melyet február 28-ig lehet megtekinteni a Bihar Vármegye Galériában.
  • Családi kézműves foglalkozás az Alkotóházban:
  1. 2020. január 25-én, nemezeléssel foglalkoztunk. Színes gyapjúból készítettünk apróbb tárgyakat. A foglalkozás jó hangulatban telt. A színes gyapjúból, örömmel nemezeltek a résztvevők üreges formákat, amelyek akár kulcstartónak vagy pendrive tartónak is használhatóak.
  2. 2020. február 8-án csuhéból dolgoztunk. A kicsikkel játékokat, a nagyokkal könyvjelzőt, karkötőt és hajdíszt készítettünk. A gyermek és a felnőttek is jó hangulatban fonták, kötözték a csuhét. Szép és ötletes figurák készültek.
  • 2020 Élő Népművészet A fenntartható hagyomány XVII. Országos Népművészeti Kiállítás Észak-Alföld régió zsűrijére és kiállítására, 2020. március 31-ig várjuk a pályázók jelentkezését! A pályázati kiírás, a jelentkezési lap, a mellékelt dokumentumokban olvasható. Tájékoztatás kérhető még a Bihari Népművészeti Egyesület elérhetőségeinek valamelyikén.
  • április 15-én, lesz a Népi Iparművészeti Osztály kihelyezett zsűrije Alkotóházban. Ebben az évben is szeretettel várjuk valamennyi szakágban az alkotók jelentkezését!