Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

Bihari Népművészeti Egyesület eseményei

“Kitesszük a szűrét”

  • 2019. május 24-én rendeztük meg a „Kitesszük a szűrét…” a VIII. Országos szűr-, szűrrátét-, nemezkészítő és szűcshímzés pályázat díjkiosztó ünnepségét és szakmai konferenciáját. Soha eddig nem tapasztalt érdeklődés mutatkozott a pályázat iránt. A pályázók köre szinte az egész országot felölelte – 12 megye 35 településről pályáztak alkotók. Örvendetes, hogy pályamunkák között egyre nagyobb teret kaptak a viseletek, viselet kiegészítő darabok és használati textíliák is. A zsűri a  19 pályamunkát díjazott, ebből 12 egyéni és 7 csoportos pályázót.  A díjazott alkotásokból rendezett kiállítás 2019. július 26-ig látható Berettyóújfaluban a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.
  •  A Berettyó Televízió összefoglalóját a rendezvényről ide kattintva nézheti meg.

Művelődő közösségek az Alföldön

  • NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft.-től látogattak el hozzánk. A Művelődő közösségek az Alföldön, EFOP-3.7.3-16-2017-00149 program keretében, az Ifjúsági műhelymunka tizenegyedik alkalmával szakmai látóúton vettek részt az egyesület Alkotóházában.
  • További információt ide kattintva talál!

Vándorprogram

  • Május 28.-án és Június 11.-én, a vándorprogram keretében, újabb iskolás csoportokat fogadtunk Esztárból. A foglakozáson, textilből babát és bőrből karkötőt készítettek a gyerekek.

Bihari és szatmári kirándulás

  • Május 31. június 2. között háromnapos tanulmányi kiránduláson vettek részt egyesületünk tagjai a határon túli bihari és szatmári vidékeken. Az egyházi és főúri építészeti, iparművészeti remekek, ötvösmunkák mellett megismertük az Érmellék hagyományos népi kultúrájának számos részletét, valamint egy feltörekvő, sok tekintetben példamutató népművészeti közösséget. Nagy-nagy köszönet minden vendéglátónak!

Gyermeknapi kézműves foglalkozás Darvason

  • 2019. június 1-én, szombaton a Darvasi Gyermekekért Alapítvány felkérésére tartottunk, gyermeknapi kézműves foglalkozást Darvason. A gyerekek babát készítettek kékfestő textilekből és színes gyapjúból nemezelhettek virágot és kislabdát.

Vendégeink Deszkről

  • 2019. június 6-án Deszkről, a Bánát Szerb Kulturális Közhasznú Egyesülettől érkeztek hozzánk vendégek. A Nadányi Zoltán Művelődési Házban július végéig megtekinthető, Országos “KITESSZÜK A SZŰRÉT ” kiállításunk vonzotta Berettyóújfaluba őket. A kiállítás megtekintése után az Alkotóházunkba is ellátogattak ahol jó hangulatban, nemezeléssel, beszélgetéssel tölthettek egy kis időt.