2021 februárjában is folytatódott a november 10-én életbe lépett gyülekezési tilalom miatti, kényszerpihenő közösségeink, csoportjaink, képzéseink nagy része számára.

Természetesen, ahol erre lehetőség nyílt, az online kapcsolattartás formái éltek, s ha személyesen nem is, de legalább a Facebook csoportok és a Zoom szoftver segítségével lehetőség nyílott a véleménycserére, tudásátadásra.

Összekészítettük, becsomagoltuk a Dél-alföldi régió és a Vajdaság zsűri által az az ONK budapesti, országos kiállítására beválogatott alkotásait.

Február hónapban egy tíz fő alatti fás csoportunk kétnapos önkéntes munkát végzett az alkotóházunkban, segítve ezzel az udvari rész megújítását, rendbetételét.

Az EFOP-3.7.3-16-2017-00075 „Használható hagyományok – népi kézműves tudás átadása” című projekt keretében két szakágban– bútorfestés, nemezkészítés – február közepére elkészült az e-learning keretrendszer, s az oktatófilmek. Próbaüzemként február utolsó hetén teszteltük, majd március 3-án, a www.bmne.hu oldal E-learning menüpontja alatt élessé vált a felület. Egyelőre (július elejéig) csak az előzetesen jelentkezett bútorfestő és nemezkészítő műhelyfoglalkozás-sorozat résztvevői tudják regisztrációt követően hasznosítani a tananyagokat, őket tutorált távoktatási módszertannal segítjük a tananyag elsajátításában. 2021. július 1-től regisztráció nélkül is elérhetővé válnak a tananyagok, filmek bárki számára.

OKJ-s első- és másodéves képzéseink folytatódnak online elméleti órákkal, mind ezeket, mind pedig a Csoóri Sándor Alap támogatásával indítandó képzéseinket és műhelyfoglalkozásokat a járványügyi helyzet miatt folyamatosan átütemezzük. Ez az 500 fő feletti résztvevői létszám és a 37 képzési csoport esetében rendkívül nagy feladat, mely állandó, következetes odafigyelést és rugalmas egyéni problémakezelést igényel.

A háttérben igen intenzív munka folyik a pályázati projektek átszervezése, adminisztratív módosítása kapcsán is. Továbbá új pályázatokat is folyamatosan nyújtunk be, ahogy a felhívások megjelennek.

Optimistán és bizakodóan igyekszünk előretekinteni, s májusra már olyan eseményeket is tervezünk, ahol személyesen is találkozhatunk, beszélgethetünk, kezet foghatunk, megölelhetjük egymást! S természetesen folyik a nyári táboraink, fesztiváljaink szervezése, előkészítése is.