• Míves Emberek Sokadalma

XIX. Míves Emberek Sokadalma fő célja, hogy népi hagyományaink és kézműves mesterségeink kincsesházát megmentsük a feledéstől, és továbbadjuk őket. A népi kultúra, a tárgyalkotó népművészeti közösségek megerősítése, a minőségi értékőrzés, a hagyományos népi kultúra továbbörökítése mind-mind feladatunk.A globalizáció egységesítő hatásával szemben a lokalitás értékeinek bemutatásával nevelő, ízlésformáló hatást próbálunk elérni a Sokadalom látogatói körében.

A népi mesterségek megmaradása, a közösségi hagyományőrző tevékenységek szélesebb körben történő népszerűsítése, a nagyobb társadalmi ismertség és elfogadottság érdekében dolgozik az Artera Alapítvány már 23 éve.

Idén is partnerünk a Hargita Megye Tanácsa alárendeltségébe tartozó Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, mindemellett csatlakozott Székelyudvarhelyi Megyei Jogú Város Önkormányzata és az Erdélyi Hagyományok Háza székelyudvarhelyi kirendeltsége is.

Ez erősíti a csapatmunkára való készséget, gyengíti az egymással való versengés szükségességének érzését.

Egy olyan nemzetközi színvonalú kárpátmedencei rendezvénysorozat megrendezése mely méltó a város történelméhez és kulturális múltjához ugyanakkor a helyi és a régióban élő közösség igényes szórakoztatását és minőségi kultúrára nevelését célozza meg.