• Fosztóka és kemenceavató

Október 17-én a Fosztóka rendezvényen felavatásra, átadásra került az Alkotóház udvarán a kemencénk és a kerti sütögető. A bensőséges hangulatú rendezvényen összegyűlt résztvevők számára az egyesületünk vezetetője Molnár Anett elmondta, hogy a kemencét a gyermek és ifjúság számára jelképesen átadják, mert a cél most is, hogy megtanulják mindazt elkészíteni, amit az elődök. Evvel egy időben szintén e korosztály számára receptgyűjtő pályázatot hirdettek ki Törökszentmiklós és a kistérség ételeinek gyűjtésére.

A délután egyik attrakciója volt, amikor a vendégekkel megehettük a Lázár Julianna által készült grillázs kemencét.

A Fosztóka rendezvény egyidős az Alkotóházzal, s bár most kicsit másabb lett a pandémia és hideg idő ellenére, mindenki megelégedéssel, jól eső érzésekkel távozott.

Ezt a rendezvényt megelőzte az első begyújtás, melyre elkészült az a videó is, melyen a közös építési folyamatot mutattuk be.

  • Véget értek az „Inasképzők”

A Csoóri Sándor Program segítségével 2020-ban is 8 féle „Inasképzőt”, műhelyfoglalkozást valósítottunk meg.

Október-november hónapban nagy sikerrel zárult a gyertyamártók, nemezesek, kalotaszegi barangolások foglalkozások műhelyfoglalkozások is.

A részvevők megállapodtak abban, hogy ha lehetőségük lesz rá a jövőben is folytatni szeretnék a megkezdett tanulást.

  • Szünidei Kuckó másként

Törökszentmiklós Város Képviselőtestületével kötött közművelődési megállapodásnak köszönhetően a városban először online tábort hirdettünk az őszi szünetben. 5 napon keresztül 15 foglalkozáson tudtak a gyerekek részt venni, és csodákat alkotni az elkészült videók és szüleik segítségével. A szülők elmondása szerint nagyon jó volt, hogy együtt alkothattak a gyermekekkel, de az offline teret, a személyes kontaktust, segítséget nem pótolja semmi.

  • A sárközi gyöngy és az ifjúság

A Magyar Gyöngy Egyesület pályázatot hirdetett, melyen az alkotóközösségeket szerették volna támogatni a Gondold újra a gömböt pályázatra érkezett, majd eladásra kínált alkotások  befolyt összegéből.

Az egyesületünk Gyöngyözőnek ifjúságával csatlakoztunk, akik alsónyéki keresztbefűzött gyöngyöt fűztek nagy lelkesedéssel és kitartó munkával.

Köszönjük a támogatást!