• Népművészeti szakkör

A Csoóri Sándor Alap támogatásával szervezett Népművészeti szakköreink egyesületünk székházában Nyíregyházán a Széchenyi u. 20. sz. alatt működnek az alábbiak szerint:

Csipkekészítő szakkör – Vezeti: Estók Judit népi játszóház vezető. Időpont: hétfő du.

Nemezkészítő szakkör – Vezeti: Szakady Kincső népi nemezkészítő, népi játszóház vezető. Időpont: kedd du.

Szövő  szakkör – Vezeti: Gráf Zsuzsanna népi iparművész. Időpont: szerda du.

Faműves szakkör – Vezeti: Kovács Béla népi iparművész, Rádi László népi iparművész. Időpont: csütörtök du.

Fazekas, kerámia szakkör – Vezeti: Szolanics Elvira népi iparművész. Helyszín Nyírszőlős Szegély u. 88. Fazekasház Időpont: péntek du.

Kosárfonó szakkör – Vezeti: Fehér Mihály népi iparművész. Időpont: péntek du

Szakköreinkhez folyamatosan csatlakozhatnak kezdő és haladó kézművesek.

  • Kreatív Karácsonyi Kézműves Tárgyak Készítése

Székházunkban 2019. december 15., vasárnap, 13:00–17:0 a kézműves tárgyak alkotásához kedvet érző érdeklődők karácsonyi meglepetéseket készíthettek fűzvesszőből, méhviaszból, fémhuzalból Fehér Mihály kosárfonó, Chrenkó Mihályné méhész, méhviaszgyertya készítő, Estók Gábor drótékszer készítő segítségével.

  • Karácsonyi Vásár

Nyíregyháza Megyei Jogú Város ezévben is megrendezte, a hagyományos Karácsonyi Vásárt, városunk főterén. Az Aranykapu Népművészeti Egyesület szervezésében egyesületünk tagjai is tevékenyen részt vettek a december 1-től 24-ig tartó forgatag színvonalának emelésében.

  • Együttműködés – Díszműkovács képzés

Egyesületünk kezdeményezésére és szervező munkájának is köszönhetően a Nyíregyházi SZC Teleki Blanka Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma sikeresen elindította díszműkovács képzését 27 fővel. A leendő kovácsok gyakorlati képzésére a tiszaeszlári kovácsműhelyben kerül sor egyesületünk kovácsmestereinek és kovácsolással foglalkozó tagjainak vezetésével. A szakképzés változásának tükrében valószínű már csak korlátozott számban indítható ez a kihaló szakmát életben tartó képzés. Az együttműködő felek amíg lehetőség van rá újra indítani szeretnék a képzést megfelelő számú jelentkező esetén.