A Magyarországi Alkotóművészek Közép – és Nyugat dunántúli Regionális Társasága (M-Art) kézműves foglalkozása          Hagyomány – érték – játék – alkotás

A/ mintaKINCStár játéktér

A nagy alakú játékok interaktív módon ismertetik meg a látogatókat a különféle tájegységek és mesterségek mintavilágával. A teret úgy alakítjuk ki, hogy játék során a résztvevőknek minél több alkalmuk legyen az élményszerű megismerésre, a cselekvő és alkotó részvételre.

MintaKINCStár játék típusai többek közt: Memória játék, dominó, Mátrixok, Illeszd a helyére! Bújtasd el! Nyomozz! Rakd össze! Lottó játék stb.

B/ A mintaKINCStár játszóház

A rendezvényen a különféle népművészeti motívumokat felhasználó mintaKINCStár foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket. Az alkotó foglalkozáson a hagyományos mintákat új technikákkal keltjük életre. A közösen elkészített játékkal akár évekig is játszhat a család. A programot úgy állítottuk össze, hogy az itt töltött alkotó időben mindenki találjon kedvére valót.

Szombat:

  1. Tulipán motívummal kitűző készítése
  2. Mesefa készítése hímzés mintákkal, fűzéssel
  3. Könyvjelző készítése gyöngyhímzéssel

 

Vasárnap:

      1. Hajkoszorú fonása rafiából, színes virágokkal díszítve

      2. Madár motívumos hűtőmágnes készítése

      3. Kirakó készítése népművészeti motívumos csomagolópapírból

 

C/ mintaKINCStár népművészeti motívumos matricatetoválás

Légy trendi – hord magadon! felhívással az idei fesztiválhangulatot erősítjük a különféle népművészeti ágakból (hímzés, fafaragás) vett mintakincsekkel készült matricatetoválással.

 

 

A Hagyományok Háza kézműves játszóháza

A gyerekek és gyereklelkűek egész nap a Hagyományok Háza játszóházában próbálhatják ki ügyességüket.
A játszóházi foglalkozásokon bárki elkészítheti természetes anyagokból kézműves alkotásait, lehetősége lesz egyigazán személyes tárgy létrehozására. A foglalkozásvezetők felkészült nagy tapasztalattal rendelkező oktatók, így mindenki számíthat a segítségnyújtásra és a figyelemre.

Lesz: kötélverés, fonalmunkák, csuhémunkák, nemezjátékok, nemezvirágok, nemezlabda.
Oktatók: Sári Adél, Sajtos, Szilvia, Dobinszky Csilla, Rákóczi Virág, Németh Bea, Csiki Lóri, Borbényi Éva, VörösZsuzsanna, Péter Szidónia

 

A fotókat Dusa Gábor készítette.