Szabás-varrás pályázat kékfestő alapanyagból

Felhívás a szabni-varrni tudó és szerető lányoknak, asszonyoknak és uraknak, hogy kékfestő alapanyagból a saját elképzelésük szerint alkossanak valami egyedit. Az alkotás lehet népviselet, modern ruházat vagy kiegészítő. A választott kategóriát a jelentkezési lapon kell megjelölni. 

Az elkészítéshez való kékfestő alapanyagot a nagynyárádi kékfestő műhelyből biztosítják a kiírók. (5m szimpla, 80-90 cm széles anyagot. Az 5m felosztható mintás, mintázatlan kék és nyers fehér színekre is.) A minta kiválasztására előzetesen lesz lehetősége a pályázónak, amit a műhely ezután április 25-ig a rendelkezésére bocsájt.

Az alkotásokat szakmai zsűri értékeli és július hónapban először Pécsett kerülnek bemutatásra, majd a július végén megrendezésre kerülő kékfestő fesztiválon kerülnek ismét a közönség elé. 

A pályamunkák beérkezésének határideje: 2024. 06. 30.

A zsűrizés július 1-14. között, divatbemutató Pécsett: július 14-27. között.

A pályamunkák bemutatása: az Országos Kékfestő Fesztiválon 2024. 07. 27-én.

A díjazások: I-II-III. díj, Különdíjak, valamint a Közönség díja.

Az alkotások tulajdonáról a fesztivál után a pályázókkal közösen egyedileg döntünk.

A pályázaton részt venni a kitöltött jelentkezési lap elküldésével lehet és a minták kiválasztásakor a nagynyárádi kékfestő műhelyben minden jelentkezőtől 3000 Ft regisztrációs díjat kérünk.

A pályázóktól a kiírok első lépésben azt kérik, hogy jelentkezzenek be a lenti email címre, vagy a 0620 243 6328-as telefonszámon, hogy elküldhessék részükre a jelentkezési lapot és az Adatvédelmi tájékoztatót.

A jelentkezési lap visszaküldési határideje: 2024. március 1. A jelentkezési lapot a kapcsolat@nagynyaradikekfesto.hu email címre kell visszaküldeni.