A Hagyományok Háza és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával egyesületünk az alábbi népművészeti eseményeket valósította meg:

  • A Harangodi TÉKA Tábor területén és ideje alatt komplex népművészeti kiállítást szerveztünk tagjaink alkotásaiból.
  • Szintén Harangodon került megrendezésre a XVI. fafaragó tábor, melynek témája a tulipán volt. A fafaragók – többek között – emlékoszlopot faragtak, amely a jövőben a harangodi tábort díszíti.
  • A X. fazekas-keramikus szaktábor témája a hódmezővásárhelyi kerámia volt. Ebből az alkalomból Hódmezővásárhelyre látogattak a tábor résztvevői, ahol három különböző megközelítésből ismerhették meg a Vásárhelyi kerámia készítését. Láthatták Forró István és felesége, népi iparművészek alkotásait, valamint bekapcsolódtak a műhelymunkába.  A következő műhelyben Ambrus Sándor, népi iparművész mutatta be Hódmezővásárhely kerámia fajtáit. A második megközelítésből azt láthatták, hogy hogyan készülnek a szaniterek a Villeroy Kerámiagyárban, ahol a 21. század fejlődésének köszönhetően már robotok mázazzák a kerámiatárgyakat. A harmadik megközelítés pedig az ipar- és képzőművészet volt. A Nemzetközi Kerámia Központban Pannonhalmi Zsuzsa, Ferenczy Noémi-díjas keramikus mutatta be a kerámia központot. A tábor második felében Szolanics Elvira fazekas, népi iparművész Nyírszőlősi műhelyében folytatódott az alkotómunka, ahol további érdeklődők és szakkörösök készíthettek a témához kapcsolódó tárgyakat.
  • Egyesületünk több tagja részt vett a 37. Mesterségek Ünnepén.