• február 1-én nyílt kiállítása „Hagyomány és korszerűség” címmel, Neszádeliné Kállai Mária csipke- és viseletkészítőnek, Népi iparművésznek, a Népművészet Mesterének Kazincbarcikán a Mezey Művészeti Központban. A kiállítást megnyitotta, Dr. Makkai Orsolya, alpolgármester. Elmondta, hogy a tárlat egyben nyitórendezvénye is a város 70. születésnapjának. Közreműködött a Kazincbarcikai Kodály Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola. Marika alkotásaiban ott van a régi és az új, a hagyománytisztelet, a napjainkra jellemző praktikum a mindennapokban viselhető ruhákban, a vert csipke kiegészítőkben.
  • február 23-án nyílt kiállítása Tóth Lóránt fafaragó, Népi iparművésznek, egyesületünk tagjának Kazincbarcikán, a Don Bosco Sportközpont Üveggalériájában a Kazincbarcika Város Német Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében: Emlékezés a „Málenkíj robotra elhurcoltakra”. A kiállítást megnyitotta, Sajó Attila a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke. Közreműködtek a Pollack Mihály Általános Iskola népdalénekes diákjai. A látogatók megcsodálhatták Lóránt népi és vallási motívumokkal gazdagon díszített használati és dísztárgyait, melyek magas szintű tudásról és elhivatottságról tettek tanúbizonyságot. Az esemény szeretetvendégséggel zárult.
  • 2024 februárjában is tovább folytak a Nemzeti Művelődési Intézet „Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért 2023” felhívása keretében az Aszakkörök foglalkozásaink. A szakkörök keretében az érdeklődők a gyöngyfűzéssel és a nemezeléssel ismerkedtek meg a Mezey Művészeti Központban.