• „Testvérünk Fülek”

„Testvérünk Fülek” címmel ünnepeltük Szécsény és Fülek testvérvárosi összetartozását a Magyar Himnusz születésének 199. évfordulóján, a Magyar Kultúra Napján. Ennek tiszteletére jött létre a rendezvény 2022. január 22-én, a szécsényi MNM, Kubinyi Ferenc Múzeumban.

Az ünnepi rendezvény egyik programja egy népi iparművészeti kiállítás a két város, Fülek és Szécsény alkotóinak munkáiból, a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete és a Pro Futuro Polgári Társulás Motolla körének rendezésében.

A kiállítás megtekinthető 2022. május 14-ig a MNM Kubinyi Ferenc Múzeumban. (3170 Szécsény, Ady Endre utca 7.)

  • Magyar Kultúra Napja

2022. január 22-én,  a Magyar Kultúra Napján, Budapesten, a Stefánia Palotában a Magyar Kutúra Lovagjainak avatásán Palócföld volt a díszvendég. A rendezvényen részt vett az egyesületünkből Bocsi Éva a Népművészet Mestere a babáival.

  • Kiállítás a Pesti Vigadóban

2022. február 15-én, Budapesten, a Pesti Vigadóban nyílt meg Kósa Klára keramikus, a Népművészet Mesterének jubileumi kiállítása, ahová meghívott 55 művésztársat. Köztük Bocsi Évát, a Népművészet Mesterét, akinek két alkotása szerepel a tárlaton, ami április végéig látogatható.