• Szakkörvezetés módszertana

A Nemzeti Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. által szervezett „Szakkörvezetés módszertana” (468-3/2022/KOZMUVFO) megnevezésű képzésén a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének nyolc tagja vett részt, és tett sikeres záróvizsgát Salgótarjánban. Kerti Eszter, Sasvári János, Siposné Dr. Solymár Magdolna, Szarvas Józsefné, Szécsényiné Alapi Ildikó, Törökné Petró Mária, Török János és Záhorszki Mónika. Más helyszínen, sikerrel teljesíttette a vizsgakövetelményeket Csiki Tünde és Illés Katalin tagtársunk.

  • Egyesületünk a NESZ 40 éves születésnapi rendezvényen

40 éves a Népművészeti Egyesületek Szövetsége. A születésnapi ünnepség a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban volt megtartva, ahol a 64 tagszervezet képviseltette magát, köztük a Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete is. Egyesületünket Fiser Józsefné, Csiki Tünde, Szécsényiné Alapi Ildikó, Szarvas Józsefné, Kiss Tünde és Török János Képviselte.

  • Küldöttgyűlés

November 20-án a Népművészeti Egyesületek Szövetsége tisztújító küldöttgyűlésén a küldöttek megválasztották az új elnökséget. Elnök: Kolozsvári István, alelnökök: Ament Éva, Devecz Erzsébet, Komjáthi Tamásné, Kölcseyné Balázs Mária, Pongrácz Zoltán. Ellenőrző bizottság tagjai: Berei Andrea, Farkasné Jeszenszky Anita, Kiss Tünde. Örömünkre szolgál, hogy egyesületünk alelnökét, Kiss Tündét az ellenőrző bizottság tagjai közé választották a küldöttek. Gratulálunk!

  • Életgazdagság – 2022

A Magyar Művészet Akadémia Népművészeti tagozata együttműködve a Hagyományos Mesterségek Oktatásáért Alapítvánnyal népművészeti kiállítást rendezett a Pesti Vigadó 5-6. emeletén, Életgazdagság címmel. A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületét Bocsi Éva, Sasvári János és Török János köztestületi tagok képviselték alkotásaikkal.

  • Kosárfonó felnőttképzés

A Gömöri Kézművesek Társulása (SK) felnőttképzést tartott Várhosszúréten. Török János és Törökné Petró Mária vezetésével a kosárfonás alapfogásaival ismerkedtek a résztvevők.

  • Kiállítás Vizsláson

A Szent Márton napi rendezvények keretein belül Bocsi Éva alkotásaiból kiállítás nyílt Vizsláson.  A gyerekek és a felnőttek nagy érdeklődéssel figyelték az őszi, téli munkákat bemutató népviseleti és csuhé babákat és hallgatták az alkotó ismertetőjét.