• Megyenap Nógrádon – 2022.09. 17.

A rendezvényt Nógrád Megye Önkormányzata Nógrád település önkormányzatával közös szervezésben XVI. alkalommal valósította meg. A meghívás lehetőséget biztosított számunkra, hogy az egésznapos kulturális és gasztronómiai kiállítás mellett, a tárgyalkotó népi kultúra képviselete is helyet kapjon. Egyesületünket Kerti Eszter népi iparművész, Kiss Tünde népi iparművész, Fiser Józsefné népi iparművész, Turós Istvánné népi iparművész, Pethő Andrásné népi iparművész, Magulya Miklósné népi kézműves, Törökné Petró Mária népi kézműves és Török János népi iparművész képviselte a rendezvényen. Termékeik bemutatásával, alkotó kézművesbemutató munkájukkal remélhetőleg sikeresen hozzájárultak a „Vedd a Nógrádit” felhívás sikeréhez. Ezúton köszönjük, hogy Skutczi Nándor, a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke meghívta egyesületünket a 2022. 09.17-én Nógrád településen megrendezésre kerülő, ünnepi közgyűléssel egybekötött „Nógrádi Megyenap” című rendezvényre. Köszönjük Dr. Bagó József megyei jegyző és Dr. Bablena Ferenc társadalmi megbízatású elnök urak szervező, támogató munkáját.

  • XXXVIII. Őszi Népművészeti Sokadalom Kisgyőrben 2022.09.10.

XXVIII. alkalommal került megrendezésre az Őszi Népművészeti Sokadalom Kisgyőrben. A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének képviseletében, köszönjük a meghívást, hogy részesei lehettünk egy nagyszerű sikeres programsorozatnak. Egyesületünket Kiss Tünde népi iparművész, Verebélyi Balázs – népművészet ifjú mestere, Csiki Tünde – népi iparművész, Szécsényiné Alapi Ildikó – viseletkészítő – Szarvas Józsefné – gyöngyfűző, Török János – népi iparművész képviselte.

Gratulálunk a település vezetésének, a szervezőknek.

  • Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó Hövejen

A Palócföldi Népi Iparművészek Egyesületének csipkeverői egy csodálatos hétvégét töltöttek Hövejen, a II. Nyárzáró Vidéki Gasztroprogram és Csipketalálkozó című rendezvényen. Köszönjük a rendezvény szervezőinek a meghívást, hogy a kozárdi rendezvényünkön való részvételük után mi is lehetőséget kaptunk Hövejen a bemutatkozásra.

Gratulálunk a település vezetőjének, Vargáné Molnár Zsuzsanna polgármester asszonynak valamint a höveji Csipkekészítők Egyesület minden tagjának, a település lakóinak a színvonalas rendezvény lebonyolításához.

  • Kodály emlékest

Szeptember 3-án Kodály emlékestet rendeztek Vizsláson, abból az alkalomból, hogy éppen száz évvel ezelőtt járt a faluban a nagy zeneszerző. A rendezvényen fellépett a Magyar Rádió Gyermekkórusa, akik az itt gyűjtött dalokból is előadtak néhányat. Bocsi Éva babáiból kiállítást rendeztek.

  • Kossuth emlékest

Szeptember 9-én Budapesten, a Csili Művelődési Házban, a Kossuth Társaság  emlékestet és kiállítást rendezett a Kossuth Lajos születésének 220. évfordulója alkalmából. A tárlaton, ami október 9-ig látogatható, Bocsi Éva  Kossuth-gyászba öltöztetett babája is megtekinthető.

  • Palóc viseletek napja

Szeptember 24-én Recsken került megrendezésre a Palóc Viseletek Napja. A résztvevők szebbnél szebb palóc népviseletben jelentek meg. A Recski Tájház tiszta szobájában Bocsi Évának a legszínesebbnek tartott palóc népviseletbe, Kazár, Vizslás viseletébe öltöztetett babáit lehetett megtekinteni. Az alkotó a nagyszámú érdeklődőnek viselettörténeti előadást is tartott.