• Bútorfestő hétvége

Bútorfestő hétvége Mezőkövesden a Matyó Népművészeti Egyesület szervezésében, ahol Sasvári János fafaragó, bútorfestő népi iparművész, a népművészet mestere is bemutatta Palócföld kincsestárát.

  • Csipkeverés Szécsényben

A Szécsényben működő Nyugdíjasok Klubjának tagjai nagy érdeklődést tanúsítanak a vertcsipke készítése iránt. Felkérték egyesületünk alkotóit, Magulya Miklósnét, Vajda Bélánét, Törökné Petró Máriát, hogy heti rendszerességgel szervezzenek alkotónapokat, hogy elsajátíthassák e gyönyörű mesterséget.

  • Textiles konferencia és pályázat

Békés Megyei Népművészeti Egyesület által szervezett és megrendezett XVIII. Kárpát-medencei Népi Textilfesztiválon több tagtársunk is részt vett.

A népi textiliával foglalkozók fesztiválján a Kárpát-medence textilhagyományait őrzők, az „Ünnepi alkalmak népi textiliái” című pályázatra Turós Istvánné népművészet ifjú mestere csipkeverő tagtársunk Kamocsai Judit népi iparművésszel együtt dolgozva alkották meg remekművüket, egy sióagárdi bolerót vertcsipkével. Az alkotás I. díjban részesült.

Büszkék vagyunk még a Felvidéken, Füleken működő Pro Futuro Polgári Társulás Motolla Kézműves Kör alkotóira is, kik közül többen egyesületünk tagjai, Ők is díjazásban részesültek.