A kora nyári visszafogottságot nagyon program dús szeptember ellensúlyozta egyesületünkben.

Szeptember 10-12. között megrendezett Örökségvédelmi Konferenciánkon a kézműves hagyományok és az épített örökség megóvása, fejlesztése volt a fő téma. Valamennyi előadást nagy érdeklődés kísérte.

Szeptember 19-20-án részt vettünk a szentendrei Skanzenben a Kulturális Örökség Napjai programokon, ahol ismét nagyon sok látogató előtt mutatkoztak be az örökség elemek.

Szeptember 25-26-27-én a miskolci Fügedi Márta Népművészeti Egyesület „Virágzó Népművészet” programjában vettünk részt, részben, mint rendező partnerek, részben, mint táncos-kézműves programok bemutatói. Itt is nagy érdeklődés mellett zajlottak az események.

Október 2-án csatlakoztunk a „Táncháztalálkozó- országszerte” programsorozathoz, székházunkban nagy sikerű kézműves foglalkozások valamint táncházi program került megrendezésre.

Hozzánk is megérkezett a Barkó Kézműves Egyesülettel közösen szervezett, Sevella Zsuzsa által vezetett 60 órás akkreditált MINTA-KINCS-TÁR játékkészítő képzés, amit szintén nagy érdeklődés kísér, elsősorban helyi pedagógusok részéről.

Októberben 5 témában hirdettünk néhány alkalmas foglalkozásból álló workshopokat. Hímzett övkészítés, mintarajzolás és festés, táskaszövés, csuhé táskafonás és fűzfavessző madáretető készítés várja az érdeklődőket, a Csoóri Programramnak köszönhetően ingyenesen. Tapasztalataink szerint azonban a korábbi évekhez viszonyítva csökkent az érdeklődés, a közhangulat sokakat inkább az otthon maradásra ösztönöz. Ennek ellenére 2 foglalkozás-sorozat már elindult, reményeink szerint több is követni fogja.

Igyekszünk megkeresni a jövőbeni tevékenységünk forrásait is, ezért a szakmai munka mellett nagy gondot és sok időt töltünk pályázatok írására, más lehetséges források felkutatására.