Egyesületünk kézművesei számos kihívással néznek szembe ez évben is. Ezekről a programokról tartott megbeszélést a Kézműves Körünk, egyeztettük a ránk váró feladatokat és lehetőségeinket.
A 7. Százrózsás Hímzőpályázat és Kiállítás várja idén is mindazokat az alkotókat, akik szívesen díszítik matyó hímzéssel textiljeiket. A pályázati darabokat május 29-ig kell beküldeni egyesületünk címére, a kiállítás 2020. június 19-én nyílik és egészen szeptember végéig látogatható.
Az Élő Népművészet Kiállítás területi bemutatójára készülve igyekszünk minél több észak-magyarországi és felvidéki alkotóhoz eljuttatni a felhívást, hogy munkáik bemutatkozhassanak a Mezőkövesden 2020. augusztus 7-én nyíló kiállításon.
A Csoóri Sándor Pályázat támogatásának köszönhetően kosárfonó, szalmafonó, gyöngyfűző, mintarajzoló és rojtkötő mesterségekben szerezhetnek jártasságot a népi kézművesség iránt érdeklődők, valamennyi foglalkozás egyesületünk székhelyén, a Népi Művészetek Házában kerül megrendezésre.
Egyesületi tagjaink alkotása is láthatóak majd Miskolcon, a Megyei Könyvtárban megrendezésre kerülő tárlaton, amely Borsod-Abaúj-Zemplén megye tárgyalkotó népművészetét mutatja be.