Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

Matyó Népművészeti Egyesület eseményei

  • Nagy érdeklődés mellet zajlik 120 órás népi játszóházvezetői tanfolyamunk, mely a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően szinte teljesen ingyenes a résztvevő 22 fő számára. Az intenzív képzés során a Hagyományok Háza által rendelkezésre bocsátott program valósul meg. Terveink szerint április közepén kerül sor a záróvizsgára.
  • Hamarosan meghirdetjük következő képzésünket, mely szintén a Csoóri Sándor program támogatásával valósul meg. A 3 modulból álló 10-10 alkalmas képzések tematikája a hagyományosan a házimunkák közé tartozó tevékenységeket öleli fel, pl. szabás, varrás, kötés, horgolás, gyúrás, sütés főzés. Reméljük, hogy a fiatalok számára is vonzó lesz a hétköznapi praktikák elsajátítása.
  • Egyesületünk tagjai is részt vesznek az új kezdeményezésként megjelenő Komatál- komakendő a Kárpát- medencében pályázaton, reméljük hogy a matyó hagyományokat feldolgozó pályamunkák elnyerik a bírálók tetszését.
  • A Borsóka Hímzőkör 5 tagja küldött be hímzéseket a székesfehérvári Gyapjú Fesztiválra. A felhívás adta lehetőségekkel élve kis méretű használati tárgyak készültek gyapjúfonalas hímzéssel.
  • Március 15-én a budai Várbazárban 4 egyesületi tagunk tartott mesterségbemutatót az ünnepi rendezvények egyik eseményeként.
KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET