Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

Magyar Gyöngy Egyesület eseményei

  • Beszámoló a Magyar Gyöngy Egyesület év eleji munkájáról

Januárban két alkalommal szerveztünk összejövetelt az FMK-ban.
30-án egyesületi kirándulást szerveztünk Ceglédre, ahol megtekintettük a Sárköz-kiállítást. Baráti fogadtatásban volt részünk, sok érdekességet hallgattunk meg a múzeumpedagógiai eladás keretében.
Február 7-én részt vettünk a zalaegerszegi ”Hagyomány-Mesterség-Jövő” címmel megrendezett konferencián és kiállításon. A tartalmas előadások, a kellemes vendégfogadás, a színvonalas kiállítás maradandó élménnyé tette ezt a programot.
A február 12-én, Budapesten szervezett zsűrizésen sok tagunk vett részt, sok R és T minősítést kaptak alkotásaink.
16-án, a Temi-FMH – ban szervezett „Kultúrházak éjjel-nappal ”országos programsorozat részeként szervezett Sárközi előadás és kiállítás programján vettünk részt. Közel 70 fő gyűlt össze, hogy a viseletbemutatóval egybekötött előadásokat meghallgathassa és láthassa. A szervezők betekintést adtak a sárközi kultúra kialakulásáról, a hagyományos öltözködési szokásokról, az aktuális változásokról a zsűrizés folyamatában, és a Házban folyó tanfolyamon résztvevők munkáiból.
Február 22-én tartottuk egyesületünk közgyűlését, melynek fő témája a tisztségviselők megválasztása volt.
Ganevné Székely Katalin, aki az egyesületet már tíz éve vezette, – miután megtartotta éves beszámolóját -, a jelenlegi tisztségviselőkkel együtt lemondott tisztségéről. Mivel az egybegyűltek határozatképesek voltak, sor kerülhetett az új elnök megválasztására.
A jelenlevő tagok egyhangúlag választották meg Nagy Gyöngyit elnöknek, és a vezetőségi tagokat.
Március az egyesület átalakulásával kapcsolatos szervezési feladatokkal telt.
A havonta két alkalommal megszervezett foglalkozásokon tagjaink gyöngyfűző foglalkozásokat vezettek.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET