• Digitális kapcsolattartás

Megnőtt a NET-et használók száma kézműves tagjaink körében. Főleg a facebook oldalon több a megjelenésük, ezzel pótolva a közösség hiányát. Sűrűbb az e-mail váltás is. Az információk megsokasodtak és az információ kérések száma is nőtt. Megindult egyfajta digitális tanácsadás, mely keretében egymásnak ajánljuk egy-egy szakma kiváló jó gyakorlatait, kuriózumait. Az oktató videók újabb érdeklődőket is vonzzanak. Az online konferenciák, kiállítások szélesebb kört tudnak megszólítani. Megjelenéseink, mestereink bemutatkozó fotói, filmjei nemcsak a megismertséget fokozzák, hanem általa többen jelentkeznek sorainkba.

  • Virtuális Galéria létrehozása

A „Kutatás-Tanulás-Tanítás”a komáromi láda, komáromi pingáló asztalosok mestersége többéves  projektünk fotó anyagából albumokat állítunk össze a három témakörben. A több ezer fotó kiválogatásának is most jött el az ideje.

  • „A komáromi láda” ismeretterjesztő kifestőkönyv megjelentetése

A fenti projektünk tömör összefoglalója. Figyelemfelkeltő szösszenet, amelyet gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlunk. Az összeállítás több mint egy kifestő, az érdeklődés fokától függ, hogy ki mennyit tud kiolvasni belőle.  Az eddigi vélemények folytatásra inspirálnak bennünket.

A visszajelzések szerint sikeres, több mind 30 médiafelületen, videón, cikkben adtak hírt róla. A hazaiakon kívül megkeresés érkezett Kanadából és a környező országokból is. Több együttműködés körvonalazódik, amely a munkánkat segíti.

Néhány írás, videó elérhető a https://www.facebook.com/kemnepegy/?ref=page_internal oldalunkon.

  • Kalákában népi értékeinkért projektünk

A járvány időszakában valóban megvalósul a klasszikus kaláka, amely a kézművesség területén elsősorban a családoknál valósul meg. Egyre gyakoribb a közös családi kézműveskedés, amely népi étkek főzésével, sütésével egészül ki. Vannak példák arra is, hogy néhány kézműves, körbe jár mindig másnál munkálkodnak. A pedagógus kézműveseink, tovább folytatják a munkát a kisiskolásokkal és az ovisokkal. Kigazdálkodnak egy kis időt a foglalkozásainkra. Maszkban, minden előírást betartva találkozott a vezetőségünk és a FestőTeam is. Tervezünk és reménykedünk!

Munkánkról többet megtudhat a https://www.facebook.com/kemnepegy/ oldalunkon.