• Két kiadvány

Az Iharos Népművészeti Egyesület életében a programokon túl az ismeretterjesztés is komoly szerepet kap. 2023 decemberében és 2024 februárjában két kiadvánnyal is gazdagodtunk. Megjelent a krasznai templom különlegesen gazdag, festett mennyezetéhez kötődő foglalkoztatófüzetünk, mely elsősorban gyermekeknek szól, de, amint tapasztaljuk a bútorfestő felnőttek is szívesen forgatják. A füzet 30 feladatot és 1 társasjátékot tartalmaz. Ára 1 500 Ft + postaköltség.

Másik kiadványunk a „Mosolygó mákvirágok, illatos tulipánok” című kiállításunk kísérőkiadványa, mely a révkomáromi festő-asztalosok templomi munkáit foglalja egy csokorba. Ára 2 000 Ft + postaköltség.

  • Asszonyműhely

Januártól ismét folytatódnak Asszonyműhelyeink, melyek témája az évkörre épül. Minden hónap első csütörtökjén a Magyar Földrajzi Múzeumban várjuk az érdeklődőket (monogramhímzés, csigatészta-készítés, gyöngy-kokárda készítés, tavasztündér csuhéból, hajfonás). Szintén havonta a százhalombattai Barátság Kulturális Központban várjuk a nőket, asszonyokat (hímzés, csigacsinálás, csuhézás, nemez-fülbevaló készítés, palóc fejpánt készítése). 

  • Vándorkiállítás

„Szívvel-lélekkel” című vándorkiállításunk Hévízgyörk után február 11-én nyílt Százhalombattán, március 1-én, 18.00 órakor nyílik Dányban és március 21-én, 16.15-kor Isaszegen. A kiállításon 57 alkotó munkája valamint a helyi és környékbeli neves mesterek is kiállítanak. 

  • Országos Találkozó, Dinnyés

Április végén rendezzük a Régi Ritka Mesterségek V. Országos Találkozóját Dinnyésen. A szakmai konferenciát követően, mesterségbemutatóval, kézműves foglalkozásokkal, egyéb ifjúsági programokkal, kézműves vásárral várjuk az érdeklődőket. A RRM Szakmai Bizottsága mesterségbemutató népi kézműveseket keres, hiszen megszólítjuk a térség iskoláit is, elsősorban pályaválasztási ötleteket kínálva. A kétnapos programra helypénz nincs, korlátozottan szálláslehetőséget is tudunk biztosítani. Minden egyéb kérdéssel keressétek Sárdi Jánost, a Régi Ritka Mesterségek SZB elnökét: janossardi19@gmail.com