• Nyáron megjelent a Gömörszőlősi Értékmentő Táborunk első tíz évének összefoglalója a felföldi, festett templomokról szóló összefoglaló: 47 templom ismertetője, 300 színes fotó. Megvásárolható az eva28@gmail.com címen.
  • A pandémia okozta bizonytalanság miatt az idei évben a Nemzetközi Summerfest 2021 is rendhagyó módon került megrendezésre: a hazai fellépők fergeteges előadásokkal készültek szerte az országból, a nemzetközi, tengerentúli vendégek online vettek részt a programsorozatban. Az eddigi jó kapcsolatból fajadóan az Iharos Népművészeti Egyesület színvonalas kiállítással és kézműves programsorozattal színesítette a palettát. Augusztus 13-án nyílt – a Hegyen-völgyön lakodalom néptáncos programhoz kötődően- a NÁSZAJÁNDÉKNAK VALÓ című kiállításunk Solymosi Józsefné, levendulász, Sárdi János, kékfestő népi iparművész, Zombori László, fazekas népi iparművész és Szepesi János, népi iparművész közreműködésével. A kiállítást Szigetvári József, a Barátság Művelődési Központ igazgatója, a Forrás Néptáncegyüttes vezetője, a CIOFF elnöke nyitotta meg. Igazán míves tárlatot zártunk. A Summerfest kísérőrendezvényei között a népi kézműves foglalkozások is igen népszerűek voltak.
  • Befejeztük egyesületünk NMI által támogatott kézműves oktatófilmjeinek forgatását, jelenleg az utómunkálatok zajlanak. Kihívás volt, de izgalmas feladatot tudunk magunk mögött. A befejezésig még jócskán vár ránk feladat, ám jó érzéssel nézzük az elővágott anyagokat.
  • „Az Iharos Szilágyságban” programunk első fázisaként krasznai delegációt fogadtunk augusztus közepén: megtekintettünk néhány kézműves műhelyt, együtt megnéztük és végig vezettük őket az Élő Népművészet Kiállításon, és a Mesterségek Ünnepén is nyitott szemmel jártunk, a Kenyérszentelésen is részt vettek. Szeptember 19-25-ig Krasznán, öt mesterségben oktatunk 25 fő fiatalt.
  • Szeptember 17.-18.-19. II. Pest Megyei Kovácstalálkozó, melyre 12 kovácsmester jelentkezett, két előadó és oktató segíti a munkát.
  • Szeptember 18-án, Kismaroson Szent Mihály-napi Vigasságok, melyen egyesületünk 12 népi kézműves foglalkozással, és az Iharos 25 sátorral is részt vesz. Egyesületünk negyedszázados születésnapját hat helyszínen, hat mesterségbemutatóval, hat „Kérdezd a mestert! programmal várjuk.
  • Szeptember 20-án, 17.00 órától újra indul az Asszonyműhelyünk. Program: ősztündére kötése levendulával (Belépés díjtalan!)