• Elhunyt Dr. Csiffáryné dr. Schwalm Edit néprajzkutató-muzeológus

Fájó szívvel értesítünk mindenkit, hogy Dr. Csiffáryné dr. Schwalm Edit néprajzkutató-muzeológus egyesületünk tagja, szakmai támasza, visszaadta lelkét teremtőjének.

2023. március 17-én 11 órakor örök nyugalomra helyeztük Egerben, a Hatvani temetőben.

Emlékét tisztelettel megőrizzük!

Teljes cikk

  • Örökségünk – Kiállítás Kisgyőrben

Kékedi László, Kisgyőr polgármestere, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának vetője meghívására Egyesületünk kiállításon mutatkozhatott be Kisgyőrben.

A kisgyőri faluház színházterme nagyszerű teret adott a tárlat megépítéséhez. Egyesületünk 40 tagja adta le alkotásait, hogy egy szép tárlaton bemutatkozhassanak. A kiállítás építését Torba Ildikó, Szontaghné Demeter Ágnes, Szabó József, Mucsonyi Zsolt és Kiss István végezték. Megfeszített tempóban, a helyszínre adaptálva, sikerült egy nagyszerű kiállítást építeni, melyen összesen 204 mű mutatkozott be.

2023. március 15-én, nemzeti ünnepünk alkalmából, a községi ünnepség részeként, Kisgyőrben megnyílt a Heves Megyei Népművészeti Egyesület Örökségünk című kiállítása. Szívet melengető, megható műsort követően a Kossuth-nótát énekelve vonultunk közösen az emlékműhöz, hogy megkoszorúzzuk az 1848-as kopjafát.

A kisgyőri faluház, és a Heves Megyei Népművészeti Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket a kiállítás megtekintésére.

A kiállítás képei

A megnyitó képei

  • FELHÍVÁS a XII. Országos Viseletkonferenciára

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület, és a Népművészeti Egyesületek Szövetsége közös rendezésében „VISELETEK RÉGEN ÉS MA” címmel a XII. Országos Viseletkonferencia megrendezésére kerül sor.

Célunk tanácskozási és találkozási lehetőséget teremteni egyéni alkotók műhelyek, szakkörök és szakemberek számára. Szeretnénk, ha a konferencia hozzájárulna az olyan ma is hordható viseletek népszerűsítéséhez, amelyek a hagyományos formákat, motívumokat őrzik.

A konferencia időpontja: 2023. április 21-22.

A konferencia helyszíne: EKMK-Bartakovics Béla Közösségi Ház, Eger, Knézich Károly u 8.

Jelentkezési lapok, programok