• Gárdonyi Díjat kapott Berzeviczy-Fehér Jánosné

A művészeti, kulturális élet területén végzett több évtizedes kiemelkedő munkássága elismeréseként Eger Megyei Jogú Város Közgyűlése „Gárdonyi Géza díjat” adományozott Berzeviczy-Fehér Jánosné viseletvarró Népművészet Mestere, népi iparművész részére.
teljes cikk és fotók

  • Kosárfonó workshop Bogácson

A fürdőjéről híres Bogácson a Mucsonyi Kosárfonó Műhely 2019. december 28-án szervezte meg első workshopját. A közösségi házban helyi és környékbeli érdeklődők gyűltek össze, hogy elsajátítsák Mucsonyi Zsolt kosárfonótól a vessző hajlításának alapvető szabályait, technikáit.
Mind a fiatal, mind az idősebb generáció tagjai kipróbálták magukat a kosárfonásban és elkészítették életük első kínáló kosarát. A műhelymunka kellemes időtöltést jelentett a családoknak, igazán jó apa-lány program volt, ahol a résztvevők átélhették a közös alkotás örömét.
teljes cikk és fotók 

  • Himnusz-A magyar nép imái

A Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának akadémikusai és köztestületi tagjai a magyar kultúra napja alkalmából kiállításon mutatják be azon alkotásaikat, amelyeket nemzeti imádságaink, egyházi himnuszaink és népénekeink inspiráltak. Nemzeti önazonosságunk megélésében elengedhetetlennek tartjuk azt, ami eleink számára soha nem volt kérdés: a cselekedeteinket meghatározó Istenhitet, örökérvényű törvényeket.
A Heves Megyei Népművészeti Egyesület képviseletében , Berzeviczy-Fehér Jánosné viseletkészítő, Népművészet Mestere és Horváth Tibor bőrműves, Népművészet Mestere, az MMA köztestületi tagjainak munkája is szerepel ezen a nagyszerű kiállításon.
képek