• A Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületének is színes volt a programja az utóbbi 2 hónapban. Az „Értékeink nyomában” című vándorkiállítást Tállyán, május 4-én nyitotta meg Kékedi László, a Magyar Művészeti Akadémia Népművészeti Tagozatának elnöke. A kiállítás megnyitóján közreműködött az Erdőbényei Kádártánc Csoport és a Hegyalja Folk. A Barkó Kézműves Egyesület együttműködésben a Fügedi Márta Népművészeti Egyesülettel, a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületével, a Sajómenti Népművészeti Egyesülettel, a Matyó Népművészeti Egyesülettel szemet gyönyörködtető anyagot gyűjtött össze. Az Alkotóházunk kiállításait látogató diákok, felnőttek tervezett látogatási idejüket megduplázva ámultak a kiállítás szépséges anyagán. Vendégeink voltak a tállyai általános iskolások, a tállyai nyugdíjasklub, a golopi nyugdíjas klub tagjai, és többen a faluba látogatók közül. Három hétig gyönyörködhettünk a szép anyagban. 
  • Újabb kiállítás érkezett  hozzánk, május 24-én a „Színes Matyó Népművészet” címmel. Pap Bernadett egyesületi elnök bemutatta a matyó népviseletet, amit a képeken is jól láthattunk. Matyó mesterek alkotásait is elhozták, amiből szép kiállítás készült. A megnyitón matyó néptáncot láthattunk egy táncospár előadásában. A résztvevő látogatóknak kérdéseik voltak néhány viseleti darabbal kapcsolatban. A kiállításmegnyitót játszóházi foglalkozás követte, amin a tállyai iskolások nagy igyekezettel dolgoztak.

A látogatóknak nagy élmény volt mind a két rendezvény. Előkészületi szakaszban van a tállyai szokásos úrihímző alkotótábor, ahová szeretettel várjuk az érdeklődőket.