Az év utolsó hónapjában a Covid vírus ismét erősen befolyásolta az egyesület tevékenységét. Több tagunk küzd a betegséggel, vagy a családjában vannak fertőzöttek, s ez folyamatos óvatosságra int bennünket.

 A Népi Mesterségek Házában működő közösségek szünetet tartanak 2021. december 15-től.

Lezártuk a „tanévet” a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszék tanár szakos hallgatói számára indított érzékenyítő kurzuson. Kiállítást állítottunk össze a hallgatók és mestereik alkotásaiból a Népi Mesterségek Házában. A záró program alkalmával a mesterek értékelték a közös munkát, a hallgatók a foglalkozások folytatását kérték az egyesület vezetőitől.

Megtartottuk a vezetőségi ülésünket, ahol értékeltük az év jelentős eseményeit és egyeztettük a 2022. évre tervezett munkákat. A jó hangulatú beszélgetés után megajándékoztuk egymást, és saját készítésű karácsonyi süteményekből falatoztunk.

Az egyesület vezetősége a hagyományokhoz híven összeállította az évet értékelő írásos beszámolóját, melyet minden tagunkhoz eljuttatunk még az ünnepek előtt.

 

Minden népi kézművesnek, tagtársainknak  Áldott Karácsonyt, Boldog Újévet és jó egészséget kíván a Debreceni és Hajdú-Bihar Megyei Népművészeti Egyesület.