• Újraindul az „Értékeinkben élünk tovább” kiállítás

„Értékeinkben élünk tovább” című, márciusban bemutatott és már abban a hónapban a vírus miatt leállított kiállítás sorozatunkat augusztus hónapban újra indíthatjuk Mikepércsen, a Wass Albert Közösségi Házban. Szeptember 4-én, Sárándon a Közösségi Házban folytatjuk a kiállításokat, ez alkalomból megyénk és a régió népi kézműves értékeit mutatjuk be 12 mesterséget bemutatva.

  • Nemeztábor 

Nemeztáborunk egy hete most is igen jó hangulatban és nagyon eredményesen telt el. A részt vevő „nemezes lányok” a szövő műhelyünk alkotóival együtt tanulták a gyapjúval való tevékenykedést. Mosták, válogatták, simították, festették, fonták, beszőtték, benemezelték a nemes anyagot, a bárányok gyapját. A debreceni székhelyű Kézműves Alapítvány felkérésére ebben az évben is gyermek táborokban foglalkoztak a jövő ifjúságával tagjaink. Igen népszerűek voltak a gyöngyös, a fazekas, a gyöngyfűző műhelyek a részt vevők körében.

  • Alkotóink a Magyar Kézműves Remek pályázaton

Több alkotónk jelezte, hogy pályamunkát ad be a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara pályázatára, a Magyar Kézműves Remek-re, amely 2020-ban megújulva, Budapest belvárosában kerül megrendezésre.

  • Szakmai munka újraindulása a Népi Mesterségek Házában

Újra indul Debrecenben a Hatvan u. 57 alatt a Népi Mesterségek Házában a folyamatos szakmai munka. Még júliusban folytatták tevékenységüket a szövők, a nemezesek, a gyöngyösök. A fél évig a Népi Mesterségek Házában vendégként nálunk jelen levő Tiszta Forrás Hímző Kör állandó helyet kért és kapott az egyesülettől. A tíz évig a Debreceni Tímárházban dolgozó csoportnak 2020 szeptemberétől Népi Mesterségek Háza lesz az otthona. A csoport vezetője továbbra is Molnár Tiborné Király Zsiga díjas hímző, népi iparművész. Székházunkban ünnepeljük majd meg a kisközösség alapításának 45. évfordulóját. A 6 évig a Népi Mesterségek Házában dolgozó Gránátalma Hímző Szakkör más helyen dolgozik a továbbiakban.

  • Vezetőségi értekezleteink

Vezetőségi értekezleteink 3 hónap szünet után folytatódtak. Témáink voltak az alkotóház műhelyeinek újraindítása, új csoportok tervezése. Nagy erővel készülünk a szeptemberi közgyűlésünkre, a tervezett fesztiválokra, a Népi Kézműves Alkotóházak Hétvégéjére.