• 40 évesek lettünk

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület idén ünnepli megalakulásának 40. évfordulóját, ebből az alkalomból gazdag és színes programot állítottunk össze erre az évre a szakma és nagyközönség számára.

  • Népi Játszóházi Foglalkozásvezetői tanfolyam

Egyesületünkben február és március hónapban folytatódott a 120 órás Népi Játszóházi Foglalkozás vezető tanfolyamunk. A terménybábok készítését és mézeskalácssütést és díszítést, és az ünnepkörökhöz kapcsolódó tárgyakat Bujdosó Enikőtől, bőrművességet Bajzáthné Rajna Andreától, gyertyamártást – öntést és tojásdíszítést Kádár Mannitól tanulhattak a résztvevők.

  • Szakköreink

Márciusban újra indultak, újra indulnak szakköreink is; hímzőink, kosárfonóink és bőrműveseink már megtartották az első foglalkozásukat. Hímző szakkörünk vezetője: Gál Andrásné hímző, népi iparművész. Kosárfonó szakkörvezetőnk; Makkai Kálmánné kosárfonó, népi iparművész, Gránátalma – díjas, bőrműves szakkörvezetőnk; Bencze János bőrműves, népi iparművész. Előttünk áll még a fazekas, gyöngyfűző és nemezes szakkörök indulása.

  • Március 15.

A Fügedi Márta Népművészeti Egyesület is résztvevője volt Miskolc Város március 15. Ünnepi rendezvényeinek. A kétnapos programon mestereink kézműves vásárral, mesterség bemutatóval és játszóházi foglakozásokkal emelték a programok színvonalát.

  • Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IX. Országos Hete

Egyesületünk Húsvétra Hangoló – mesterségeink közelről c. programjával csatlakozik a Népi Kézműves Alkotóházak és Műhelygalériák IX. Országos hete c. rendezvénysorozathoz.

  • Virágzó Népművészet 2022 c. pályázat

XVIII. Virágzó Népművészet 2022 c. tárgyalkotó pályázat. Egyesületünk ezúttal új elemekkel kiegészítve hirdette meg hagyományos, minden szakágat érintő tárgyalkotó pályázatát. Április 24. – ig várjuk a nevezéseket, a tárgyleadás határideje: Május 2.