Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

Fejér Megyei Népművészeti Egyesület eseményei

– Január 28-án 17 órakor a VOKE oktatótermében megnyílt az a kiállítás, amely Magyar Imréné Erzsike textilgyűjteményét és csuhémunkáit, illetve Stirbu Viktor fafaragó alkotásait mutatja be, illetve ad azokból egy kis ízelítőt. Talán a napközben jobb belátásra tért időjárásnak is köszönhető, hogy szép számú érdeklődő gyűlt össze a megnyitóra. Először Tarné Szabó Magdolna és Viasz Zoltán szólaltatott meg moldvai dallamokat, majd a házigazda, Molnár Gyöngyi ajánló szavai után Nemes Ferenc faragó népi iparművész méltatta a tárlatot. A megnyitót követő fogadáson hangulatos beszélgetés indult el a felvonultatott alkotások között.

A kiállítás február 24-ig megtekinthető. Mindenkit biztatunk, aki Székesfehérváron, a vasútállomás környékén jár, hogy térjen be néhány percre. Érdemes.

– Szervezetünk a “Kultúrházak éjjel-nappal” rendezvénysorozat keretében február 17-én kenderfonó napot tartott a sárbogárdi József Attila Művelődési Központban. A résztvevők Füzes Zsuzsanna fonómester segítségével megismerkedhettek ennek a nagymúltú alapanyagnak a tulajdonságaival, valamint a szálkészítés alapfogásaival. Gyorsan bebizonyosodott, hogy bizony sokat felejtettünk nagyanyáink ideje óta…

A munkás-beszélgetős délelőttöt paprikás krumpl,i és – a farsanghoz illő módon – csörögefánk zárta le. És már tervezzük a folytatást is.

KONTRASZTMÓD:
BETŰMÉRET