• FEJÉR TERMÉK ELISMERÉS 2023

Egyesületünk több tagja is pályázott az idei FEJÉR TERMÉK ELISMERÉSRE. Dobrovitz Klára üvegműves, Schneider Tamásné szövő, Tóth Árpádné, Kamilla kosárfonó, Zsinkó István kovács, akik vendégei lesznek a Vármegyekorzónak, a Fejér Vármegyei Önkormányzat rendezvényén.

A dunaújvárosi Klára Dobrovitz-Barabás üvegalkotásokkal, kerti- és lakasdekorációkkal pályázott. Klárát mindig is vonzotta a természet és az, hogyan tudná kézművességét a kert szépségében csempészni. Gazdag szín és formavilággal, sok tervezés, rajzolás és kísérletezés után születnek meg alkotásai.

Schneider Tamásné Rácalmásról érkezik a Vármegyekorzóra. Kézzel szőtt sállal pályázott.

Tóth Árpádné Kamilla magyaralmási kosárfonó nem csak fűzvesszőből fon kosarat, hanem újrahasznosított papírból is, így munkásságában nem csak a hagyományos technikák és a népi formák vannak jelen, hanem az ÖKO-szemlélet is.

Zsinkó István kovácsolt ékszerek hagyományos kovácskohóban készülnek. Az általa megálmodott kisebb tárgyak mellett néha csillárt és korlátot is kovácsol. Ékszerei attől is egyediek, hogy az általa készített poncolókkal díszíti.

Zsinkó István kovács, kézműves társunk munkáival  2023-ban  elnyerte a Fejér Termék Elismerés díját.

Kovácsolt ékszerei hagyományos kovácskohóban készülnek. István, a nagyapja 1937-ben épült műhelyében dolgozik negyedszázada, régi, sokszor százéves eszközökkel.

A mester által megálmodott kisebb tárgyak mellett néha csillárt és korlátot is kovácsol. Ékszerei attól is egyediek, hogy az általa készített poncolókkal díszíti.

Zsinkó István kovács, kézműves társunk munkáival 2023-ban elnyerte a Fejér Termék Elismerés díját.

Mindenkinek sok szeretettel gratulálunk.

  • Műhelyeink

Jelenleg a kézművesházban 13 szakkör, műhely működik, melyek nagy örömünkre továbbra is népszerűek. Sokan felkeresik kézműves házunkat. A hónap végén zárulnak a Csoóri Alap támogatásával tartott szakkörök, készülődünk a munkákat bemutató kiállításra, mely a XIX. Tűzzel-vassal rendezvényünk alatt látogatható.

  • Tűzzel-vassal Fesztivál, a késes és fegyverkovács mesterek országos találkozója a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében.
  1. június 24-én, szombaton, 9 órakor Székesfehérváron a Rác utcában megnyitjuk a vásárt.

Változatos programokkal várjuk az érdeklődőket!

Az udvarokban: kézműves foglalkozások és bemutatók.

A Rác utcában: találkozó a késes és kovácsmesterekkel, akiktől szebbnél-szebb tárgyakat vásárolhatnak.

Rác utcai szerb ortodox templom kertjében: népzene és néptánc, kézműves vásár, népi játszótér.

A rendezvény látogatása ingyenes!

Szeretettel várjuk a kedves érdeklődőket!

  • Szervezzük nyári táborainkat

A gyerekeket 10-16 éves korig július elején és augusztus végén két alkalommal, más-más programokkal várjuk, időpontjaink lassan betelnek.

A felnőtteknek Kézműves Alkotó Napokat szervezünk július, augusztus hónapokban, 10 féle kézműves tevékenységet ajánlunk.

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!

 

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza    FB oldalunkon.