• „Örömmel készült – textilbe szőtt álmok”

Sigmond Gáborné, Judit – szövő, fonó kézműves társunk kiállítása

Nagy szeretettel gratulálunk kézműves társunk kiállításához, mely Móron, a Lamberg-kastély kiállítótermében került megrendezésre!

  • Aranybulla 800.

„Aranybulla 800 – Kézművesség – Átörökítés” elnevezésű program jegyében 2022. április 23-án 10 – 14 óráig kézműveseink a kor viseletére hasonlító öltözékben várták az érdeklődőket a Fehérvári Kézművesek Egyesületének alkotóházában.

A programunk kezdetétől folyamatosan érkeztek vendégeink,  családok gyermekeikkel, nagyszülők  unokáikkal. A gyerekeket a középkorra jellemző foglalkozásokkal és programmokkal vártuk, a kézműves foglalkozásokon próbákat teljesítettek.

A hercegkisasszonyok és a kis lovagok fátylas fejdíszt, karkötőt, pénzes bugyort, lovacskát, sárkányűző talizmánt készítettek, koronát hajtogattak, kardot faragtak, pajzsot festettek, nemezeltek, kötélveréssel zsinórt készítettek.

A nap folyamán a merített papír készítésének lépéseit követhették, megtekintették egy igazi kovácsműhelyben folyó munkákat,. sőt segíthettek is.

A napot korhű zenével-tánccal és ünnepi lakomával zártuk.

A jelentős és szép évforduló alkalmábót a bátor résztvevőket Aranybulla emléklappal és pecséttel jutalmaztuk.

A programot támogatta: Székesfehérvár Város Önkormányzata.

  • Aranybulla

Az Aranybulla Emlékév keretében április 24-én közösségi napot tartottak Székesfehérváron, a Városháza téren. A programon aktívan részt vettek a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai. Egész nap kézműves foglalkozásokkal, mesterség bemutatókkal várták az érdeklődőket.

  • Gyereknap

Május 28-án számos kézműves programmal várjuk a gyerekeket és szüleiket!

  • Tűzzel-vassal Fesztivál

Mindenkit szeretettel hívunk és várunk a XVIII. Tűzzel-vassal Fesztiválra 2022. június 25-én., az Országos Késes- Kovács- és Fegyverműves Találkozóra, amelynek házigazdája a Fehérvári Kézművesek Egyesülete.

  • Textiludvar – textilkert

Július 16-án egész napos ismerkedés a textilek világával, bemutatókkal, árusítással. Érdekes előadásokkal, programokkal várjuk az érdeklődőket!

A nap témája: Textilek a konyhában

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza    FB oldalunkon.