• Gratulálunk Gelencsér Juliannának

Dr. Molnár Krisztián a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke „Fejér Termék 2021” elismerésben részesítette Gelencsér Julianna egyesületi tagunkat, csuhé- és terményműves Népi Iparművészt.

Sok szeretettel gratulálunk!

A pályázaton kézműves ipari termék kategóriában, kukoricacsuhéból készült népművészeti alkotásaival, használati tárgyaival „Fejér Termék 2021” elismerésben részesült a Tácon élő és alkotó Gelencsér Julianna.

Gelencsér Julianna termékeit a paraszti háztartásban is használt csuhéból állítja elő, hagyományos módon, megtartva a korábbi kézi megmunkálást.

A termékek elkészítése jelentős szakértelmet és művészi kreativitást igényel, azokat aprólékos munkával, magas minőségben és tartóssággal készíti el.

2002 óta tagja a Fehérvári Kézműves Egyesületnek.

2013-ban, majd 2017-ben betlehemei jászol pályázatra beküldött munkáját kiállították a vatikáni jászol kiállításon, Rómában.

2014-ben elnyerte a Népi Iparművész címet.

2015-ben részt vett az EXPO 2015 világkiállítás magyar pavilonjában, Milánóban.

Szöveg, fotó: https://www.fejer.hu/

  • Dobrovitz Klára üvegműves kézművestársunk kiállítása

A VMK Széna téri Tagkönyvtárában Dobrovitz Klára kiállítását Szenczi Jánosné, a Fehérvári Kézművesek Egyesülertének elnöke nyitotta meg.

A megnyitó gondolatok felölelték Klári életútját. Hogy indult, milyen utat járt be, és az eredményről adnak egy kis izelítőt a kiállításon bemutatott munkák.

Ezt követően egy kötetlen, vidám beszélgetésben Klári mesélt a technikákról, az üvegekről, az olvasztásról, munkái sokszínűségéről.

Alkotónak, rendezőnek gratulálunk a kiállításhoz!

  • Induló szakkörök, műhelyek a Fehérvári Kézművesek házában

Nagy örömünkre, a kézművesség iránti fokozott  érdeklődés lehetővé tette, hogy az ősz folyamán 11 szakkört, műhelyt tudtunk elindítani. Szerepel köztük olyan, ami évek óta működik, de újabbak is színesítik a választási palettát.

  • Kézműves Alkotó Nap

Október 15-én nyilt napot tartottunk a Fehérvári Kézművesek házában. Egyesület több tagja mutatta be mesterségét, melyet az érdeklődők ki is próbálhattak. Ez a napunk ingyenes volt, az alapanyagokat az egyesület biztosította. Aki kedvet kapott valamelyik szakmához, azokkal a szakköreinkben találkozhatunk. Az év végéig még két alkalommal lehet ilyen formában ismerkedni a mesterségekkel.

A Fehérvár Médiacentrum felvétele itt látható:

https://www.fehervartv.hu/video/index/35614

Fotó: Fehérvár Médiacentrum

  • Betlehemi Szép Csillag pályázat a Fehérvári Kézművesek Egyesülete szervezésében

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete, a Székesfehérvári Egyházmegye, a Szent Donát Alapítvány és a Szent István Művelődési Ház meghirdeti a XIX. Betlehemi szép csillag pályázatot!

A pályaműveket 2021. november 22-én és 23-án 9-17 óráig várjuk a Szent István Művelődési Házban: Székesfehérvár, Liszt Ferenc u. 1.

Eseményeinkkel kapcsolatban további képeket lehet megtekinteni a www.fehervarikezmuvesek.hu oldalunkon a Galériában vagy Kézművesek Háza FB oldalunkon.