• Nyári híreink a Duna-Tisza közi Népművészeti Egyesületből

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásának köszönhetően rendben megtartottuk nyári kézműves táborainkat gyermekek, ifjak és felnőttek részvételével a megújult Alkotóházunkban. A felújítást a Csoóri Sándor Alapnál 2020-ban elnyert támogatásból valósítottuk meg.
Idén is bekapcsolódott egyesületünk a BMNE által szervezett képzések sorába. Játszóházi oktatói tanúsítványt kapott Kripta Istvánné, Gerencsér Lászlóné, Pécsi Bodócs Lilla, Béja Katalin és Szabó Károlyné, aki párhuzamosan elvégezte a vászonszövő tanfolyamot is, melynek zárásaként sikeres OKJ-s takács vizsgát tett. Ezen képzéseket a CSSP- Tárgyalkotó-2020-Szakmai pályázat támogatta.
Az Országos Népművészeti Kiállításon Bezsenyiné Vidák Anna a Népművészet Ifjú Mestere Arany Oklevelet kapott selyemnemezből készített kalotaszegi ihletésű, nyargalással díszített viseletkollekciójáért.
A NESZ és az NMI együttműködésében megvalósuló aszakkor.hu filmjeit Szudár László és Hajas Richárd operatőrök vezetésével felvették Kecskeméten Nagy Mari és Vidák István nemezes műhelyében. Ezeken az utómunkálatokat, végleges vágásokat végzik ezekben a hetekben.
A Nemzeti Kulturális Alapnál megpályázott és elnyert összegből szerveztünk augusztus 7-8-án Bácsalmáson „Kékfestés napjainkban” címmel konferenciát és egyesületi kiállítást. A rendezvény sikeres megrendezésben közreműködő helyi Önkormányzatnak, Skorutyák Kékfestő Műhelynek, Művelődési Központnak, Turisztikai Hivatalnak és az étteremnek, valamint egyesületünk azon tagjainak, akik bekapcsolódtak és támogatták a program megvalósítását ezúton is szeretném köszönetünket kifejezni!
A Budai Várban megrendezett idei Mesterségek Ünnepén Egyesületünk népművészei mellett a Nemezművészeti Alkotóközösség és a Játék Céh alkotói várták változatos mesterség bemutatókkal és színes portékákkal az érdeklődőket. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy elfogadta meghívásunkat a Magyar Szellemi Kulturális Örökségrészét képviselő Halasi Csipke Közalapítvány és Múzeum. A látogatóknak lehetőségük volt, hogy személyesen megfigyeljék a csipkevarrás jó szemet és óriási türelmet igénylő folyamatát a sátrukban.