Október 1. és 8. között került megrendezésre a Kecskeméti Vertcsipke Készítők szakmai tanácskozására és 10-dik Jubileumi Kiállítására a Tudomány és Művészetek Házában. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

A Hagyományok Háza Hálózata programsorozaton belül fogadta Horváth Gyula fafaragó Nyitott Műhely foglalkozás alkalmából az érdeklődőket. Október 3-án és 10-én ménteleki műhelyében egyszerűbb használati tárgyakat készíthettek a résztvevők.

Az ONK Békéscsabán megrendezett regionális minősítésén több kézműves mester képviselte egyesületünket. Közülük Nagy Mari, Vidák István, Vidák Anna és ifj. Vidák István nemez kategóriában, valamint Barcsik Sándorné gyapjú szőtteseivel a zsűri Különdíját vehették át.

A DTKNE Szakmai Nappal egybekötött Közgyűlését október 14-én tudtuk -Istennek hála- megrendezni. Az ünnepi eseményt Kecskeméten a Népi Iparművészeti Gyűjteményben tartottuk. Ennek keretében nagy tisztelettel köszöntöttük Erdélyi Tibor faszobrász Népművészet Mesterünket, aki augusztusban vette át a legmagasabb állami kitüntetést, a Kossuth-díjat. Az egyesület tagjai énekkel és a Ballószögi Kincsecskék tánccal köszöntötték Tibi bácsit! Mester és Tanítványai címmel szakmai előadásokat hallhattunk Nagy Mari textilművész, Schneider Péterné bútorfestő és Kovács László fazekas Népművészet Mestereitől.

Október 22-én, Nemzeti Ünnepünk alkalmából Romsics Lászlóné „Szarka Vera” hímző, a Népművészet Mestere részére „Homokmégy Díszpolgára” kitüntető címet adományozta a polgármester asszony! A népművészet magas színvonalú műveléséért, a kalocsai hagyományok átörökítéséért, országos és nemzetközi kultúrmissziója következtében a település hírnevének öregbítéséért. Szeretettel gratulálunk az elismeréshez a DTKNE tagjai nevében!